SPEKTAKL U DERBIJU SEVERNOG LONDONA: Penal, crveni karton, golovi, lepotica o kojoj će se pričati - sve je prštalo u prestonici

Novosti online

01. 10. 2022. u 15:20

U popularnom "ručak terminu" fudbaleri Arsenala ugostili su na svojim "Emiratima" ekipu Totenhema i odneli veliku trijumf rezultatom 3:1.

СПЕКТАКЛ У ДЕРБИЈУ СЕВЕРНОГ ЛОНДОНА: Пенал, црвени картон, голови, лепотица о којој ће се причати - све је прштало у престоници

FOTO: EPA

Bio je ovo okršaj dva ljuta rivala u najvećem derbiju Londona, i zaista sve ono što je viđeno danas u prestonici Engleske opravdalo je epitet velike utakmice pune strasti. 

Arsenal je ušao energično u meč, i već od prvih dodira lopte videlo se da su izabranici Mikela Artete spemni da otvorenog garda napadnu protivnika. Kruna dobre i hrabre igre došla je u 20. minut, i to na kakav način...

Ben Vajt je odložio loptu, i onda "lepotica" Tomaša Partija koji je pravim projektilom sa distance probušio mrežu Uga Ljorisa za erupciju oduševljenja na "Emiratima".

Na naredni gol čekalo se samo 8 minuta, a "pevci" su bez igre i stvorene šanse dobili priliku da se bele tačke poravnaju rezultat, nakon što je Rišarlison pao u protivničkom šesnaestercu. Najstrožiju kaznu izveo jo ko drugi do Hari Kejn, a ikona i dete tima udarcem po sredini gola matirao je Ramsdejla. 

Usledila je rovovska borba prepuna oštrih duela na sredini terena dre odlaska na odmor, a po povratku ponovo je eksplodirao stadion "Emirejts". Gabrijel Žezus iskoristio je kardinalnu grešku Iga Ljorisa, i sa metra udaljenosti smestio loptu u mrežu. 

Noćna mora za Kontea nastavila se nakon što je otvorenim stopalom Emerson Rojal startovao na Gabrijela Martinelija, a arbitar mu pokazao direktan crveni karton. 

Samo pet minuta kasnije, ponovo je kapitulirala odbrana Totenhema, nakon što je Gabrijel Martineli proigrao Granita Džaku, a reprezentativac Švajcarske postavio konačnih 3:1.

Bilo je jasno od tog trenutka da nema povratka za goste, a topdžije su do kraja meča uprkos mladosti iskusno priveli meč kraju i kontrolom poseda lomilu protivnika ne ostavljajući mu šansu da dođe i do najmanje šanse da im ugrozi gol.

U narednom kolu Arsenal će na krilima velike pobede dočekati ponovom na svom terenu Liverpul, dok Totenhem ide u goste Brajtonu.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024