USTAŠKI PIR: Hrvati (opet) zgrozili svet, ovakav skandal se ne pamti (VIDEO)

Novosti online

14. 09. 2022. u 18:42

HRVATSKA je opet u centru pažnje evropske sportske javnosti zbog velikog skandala koji su izazvali tamošnjei navijači.

УСТАШКИ ПИР: Хрвати (опет) згрозили свет, овакав скандал се не памти (ВИДЕО)

Foto: EPA

Dinamo Zagreb je u okviru drugog kola Lige šampiona za ovu sredu imao zakazan duel sa Milanom, a u taj italijanski grad došlo je i baš mnogo navijača hrvatskog prvaka.

Zagrebački "Bed blu bojsi", od kojih su italijanske bezbednosne snage oduzele mnogo toga, pa i hladno oružje, zgrozili su svet kada su kolektivno krenuli na stadion "San Siro".

Oni su, naime, ulicama Milana išli pevajući naizgled bezazlene pesmice posvećene Dinamu, ali su zato masovno držali podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i hrvatske Ustaše, kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen ogroman broj Srba, Jevereja, Roma.

Pogledajte i sami snimak iz Milana i pomenuto ponašanje "Bed blu bojsa":

Ovaj incident, na početku nove fudbalske sezone, samo je nastavak veličanja ustaštva od strane Dinamovih navijača, koji su slične stvari radili i krajem prošel sezone.

Podsetimo, u maju su "Bed blu bojsi" i "Funcuti" iz Šibenika zajedničkim snagama "počeli ustašovati", kako je to pisao hrvatski "Indeks", dodajući:

- Prvo je jedna tribina vikala "Za dom", a druga odgovarala "spremni!", a onda se s tribina čulo i "O Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država" u slavu zločinačke NDH.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli Bed blu bojsi, na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno šta je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pesme Ive Fabijana 'Proleće u Blajburgu' (mestu gde su stradale mnoge ustaše na kraju Drugog svetskog rata)".

Inače, itakmica Milan - Dinamo Zagreb igra se ove srede od 18.45.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

PARTIZAN SE OGLASIO O POVREĐENIM IGRAČIMA: Evo kakvo je stanje sa Jovanovićem i Saldanjom