LUDO VEČE U LIGI ŠAMPIONA: Vlahović u senci Poljaka, Juventus razočarao, Holand presudio bivšem klubu, PSŽ umalo kiksnuo od dželata Zvezde

Novosti online

14. 09. 2022. u 22:59

VEČERAŠNjIM utakmicama koje su donele pregršt uzbuđenja kompletirano je drugo kolo Lige šampiona.

ЛУДО ВЕЧЕ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Влаховић у сенци Пољака, Јувентус разочарао, Холанд пресудио бившем клубу, ПСЖ умало кикснуо од џелата Звезде

FOTO: EPA

Najzanimljiviji susret, barem ljubiteljima fudbala u Srbiji bio je verovatno meč između Juventusa i Benfike, koji je završen porazom bivšeg šampiona Serije A rezultatom 2:1

"Stara dama" za koju nastupaju Dušan Vlahović i Filip Kostić savršeno je otvorila meč, i već u 4. minutu Arkadijuš Milik je smestio loptu u mrežu glavom, nakon dobrog centaršuta iz slobodnog udaraca Paredeša.

Već 6 minuta kasnije moglo je biti 2:0, ali je malo nedostajalo da Filip Kostić sa svega nekoliko metara udaljenosti postigne prvenac u Torinu.

Benfika je uspela da konsoliduje svoje redove, i u 40. minutu stigne do izjednačenja, nakon što su Portugalci dobili penal koji je realizovao Žoao Mario.

A veliki preokret kompletirao je bivši igrač Ajaksa, David Nereš, koji je iz odbitka matirao golmana Perina.

Dušan Vlahović bio je neprimetan, i još jednom ostao u senci Arkadijuša Milika u formaciji sa dva špica koju forsira Masimilijano Alegri.

FOTO: AP/Tanjug

Pored ovog, delovalo je da će se ove večeri dogoditi i veliko iznenađenje u Engleskoj, gde je Mančester siti neočekivanio bio na pragu kiksa protiv Borusije iz Dortmunda.

Gol ostrvskom šampionu dao je upravo Englez u redovima nemačkog tima, supertalentovani Žud Belingem. On je promenio let lopte nakon šuta Rojsa i savladao Edersona, izazvavši pravi delirijum iza njegovog gola gde su bile smeštene pristalice koje su doputovale iz rurske oblasti.

Crno-žuti su se branili grčevito u nastavku, bez želje da ugroze gol građana. A na kaznu za hazarderski fudbal čekalo se sve do 80. minuta kada je, na današnjem meču desni bek, Džon Stouns poslao strahovit projektil i vratio nadu svom timu.

Samo 4 minuta kasnije, Erling Holand je postigao gol protiv bivšeg kluba koji ga ja lansirao u fudbalske visine. Čudesni Norvežanin u stilu svog idola Zlatana Ibrahimovića doneo je pobedu novom timu. On nije želeo da pokaže emocije nakon postizanja pogotka, iz poštovanja prema svojoj Borusiji i strastvenim navijačima čiji je heroj dugo vremena bio.

Aktuelni šampion Evrope, Real Madrid dobrano se namučio protiv bedema Lajpciga. "Kraljevići" su uspeli da ga probiju tek u 80 minutu, kada je Valverde prelepo plasirao loptu i doneo prednost Madriđanima. 

A "šlag na tortu", bio je gol Marka Asensija iz sudijske nadokade, koji je nakon asistencije Tonija Krosa postavio konačnih 2:0. 

Zanimljivo je bilo i u Izraelu, gde je domaći Makabi, tim koji će ostati u lošem sećanju crveno-bele strane Beograda pružio ozbiljan otpor moćnom PSŽ-u.

Francuski finansijski gigant se mučio sve to 69 minuta, kada je Mesi doneo prednost timu sa "Parka prinčeva".

A konačnih 3:1 postavio je Kilijan Mbape na asistenciju Marka Veratija i ugasio uzavrelu atmosferu u Haifi.

Rezultati i strelci:

Grupa A: Rendžers - Napoli 0:3 (Politano 67, Raspadori 85, Ndombele 90+1).

Tabela: Napoli 6, Liverpul 3, Ajaks 3, Rendžers 0.,

Grupa E: Milan - Dinamo 3:1 (Žiru 45. penal, Salemakres 47, Pobega 77 - Oršić 56), Čelsi - Salcburg 1:1 ((Sterling 48 - Okafor 75).

Tabela: Milan 4, Dinamo 3, Salcburg 2, Čelsi 1.

Grupa F: Šahtjor - Seltik 1:1(Mudrik 29 - Hatate 11), Real Madrid - Lajpcig 2:0

(Velverde 80, Asensio 90+2).

Tabela: Real Madrid 6, Šahtjor 4, Seltik 1, Lajpcig 0.

Grupa G: Mančester Siti - Borusija Dortmund 2:1 (Stouns 80, Haland 84 - Belingem 56), Kopenhagen - Sevilja 0:0.

Tabela: Mančester Siti 6, Borusija Dortmund 3, Kopenhagen 1, Sevilja 1.

Grupa H: Makabi Haifa - PSŽ 1:3 (Šeri 24 - Mesi 37, Mbape 69, Nejmar 88), Juventus - Benfika 1:2 (Milik 4 - Žoao Mario 43, Neres 55).

Tabela: PSŽ 6, Benfika 6, Juventus 0, Makabi 0.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić