MITROVIĆ DOBIJA POMOĆ: Fulam dovodi Vinisijusa

Tanjug

01. 09. 2022. u 15:55

ALEKSANDAR MITROVIĆ uskoro bi trebalo da dobije ispomoć u napadu Fulama jer je londonski klub u završnim pregovorima sa Benfikom oko angažovanja brazilskog napadača Karlosa Vinisijusa.

МИТРОВИЋ ДОБИЈА ПОМОЋ: Фулам доводи Винисијуса

Foto: Profimedia

Karlos Vinisijus proveo je prethodnih godinu dana na pozajmici u PSV iz Ajndhovena, gde je trebalo da ostane do leta 2023. godine, ali će taj dogovor biti raskinut pošto je Fulam pristao na uslove lisabonskih orlova.

Prema portuglaskim izvorima reč je o 5,8 miliona evra i 50 odsto profita od naredne prodaje, dok je engleski San to konvertovao u devet i po miliona funti. Ostaje da se vidi koja od dve opcije je tačna, ali ugovor mora biti realizovan do kraja dana jer je u ponoć kraj prelaznog roka na Ostrvu.

Ako potpiše, Vinisijus će biti osmo pojačanje kotidžersa kojima je jutros propao transfer Džastina Klajverta iz Rome, jer sin legendarnog napadača Ajaksa i Holandije Patrika nije dobio radnu dozvolu.

Pošto je Velika Britanija napustila Evropsku uniju, sada je i Holanđanima potrebna radna dozvola, a Džastin prošle sezone nije odigrao dovoljno utakmica za Nicu gde je bio na pozajmici.

Brazilac je u karijeri igrao još za Kaldense, Gremio Anapolis, Real sport klub, Napoli, Rio Ave, Monako i Totenhem.

Dok je bio na pozajmici u Totenhemu, nije se proslavio u Premijer ligi jer je u sezoni 2020/21. postigao samo jedan gol na osam utakmica.

Aleksandar Mitrović postigao je ove sezone pet golova za Fulam na isto toliko mečeva u Premijer ligi, a više golova u engleskom šampionatu postigao je samo napadač Mančester sitija Erling Holand koji se devet puta upisao u strelce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja