SILVA HVALI SRBINA: "Mitrović je neverovatan"

Tanjug

31. 08. 2022. u 11:45

SRPSKI fudbalski reprezentativac i napadač Fulama Aleksandar Mitrović postigao je ove sezone pet golova na pet mečeva Premijer lige, a trener londonskog kluba Marko Silva poručio je da je srpski fudbaler odigrao neverovatan meč.

СИЛВА ХВАЛИ СРБИНА: Митровић је невероватан

FOTO: Tanjug/AP

Mitrović je golgetersku seriju nastavio i u trijumfu nad Brajtonom (2:1), a da je bio precizan sa bele tačke u duelu sa Vulverhemptonom, bio bi izjednačen na čelu liste strelaca sa liderom Erlingom Holandom iz Mančester sitija.

- Neverovatano. Mitrović je bio neverovatan. Rekao sam mu to posle meča. Osećaj koji on poseduje u šesnaestercu je nešto neviđeno. Ako igrate na njega, u nekom trenutku će sigurno da postigne gol. Nemam nikakvu sumnju u to - izjavio je Silva, a preneli su brojni britanski mediji.


Portugalac je istakao da Mitrović mora da se odmori pred naredni meč protiv Totenhema 3. septembra.

- Bio je svuda na terenu. Često se spuštao na našu polovinu i pomagao odbrani. Zaslužuje sve pohvale. Sada ima nešto više od 48 sati da se odmori i da se pripremi za naredni izazov - rekao je Silva.

Trener Fulama priznao je da retko govori o individualnom učinku svojih igrača, ali da ga je Mitrović svojom partijom naterao na to.

- Aleksandar je potpuno povezan sa timom, kao i tim sa njim. Ne volim da pričam o pojedincima, jer je ekipa više od jednog ili dva igrača. Međutim, Mitrović apsolutno zaslužuje sve pohvale koje sam izrekao na njegov račun - izjavio je Portugalac.

Mitrović je bio dvostruki strelac protiv Liverpula (2:2), zatim je propustio da iskoristi jedanaesterac protiv Vulverhemptona (0:0), ali je potom pogađao protiv Brentforda (3:2), Arsenala (1:2) i Brajtona (2:1).

Pogodak galebovima bio je njegov stoti u dresu Fulama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima