STOLICA VODI TIM NA KIPAR: Evo zašto su čelnici Partizana ukazali poverenje treneru posle tri loša rezultata u Superligi Srbije

M. BLAŽIĆ

02. 08. 2022. u 08:00

PROBLEMA ima, ali su njihove razmere daleko od onih kakvim se poslednjih dana predstavljaju. Strateg "valjka" Ilija Stolica se, sada već nedeljama, nalazi na udaru kritika sa raznih strana, ali čelnici Partizana imaju puno poverenje u njega.

СТОЛИЦА ВОДИ ТИМ НА КИПАР: Ево зашто су челници Партизана указали поверење тренеру после три лоша резултата у Суперлиги Србије

Ilija Stolica, Foto M. Vukadinović

Istovremeno, preovladava uverenje da aktuelni šef struke može da "prodrma" demoralisanu ekipu pred izuzetno važan evropski dvomeč u trećem kolu kvalifikacija Lige Evrope sa kiparskim AEK iz Larnake (četvrtak, 17.30).

Kako to uvek biva u sličnim situacijama, ima i onih koji su "za" i koji su "protiv" Stolice, sa argumentima koji imaju opravdanje u tezama obeju strana. Ono što je prevashodno prevagnulo da ne dođe do promene na klupi posle samo 360 minuta takmičarskog fudbala u domaćim okvirima je blizina utakmice na Kipru, pa bi angažovanje drugog stručnjaka praktično značilo da bi ekipu upoznao tek na dva odrađena treninga pred polazak na "rajsko ostrvo", a to bi lako moglo da preimenuje celu priču u "iskustvo sa paklenog ostrva".

Naravno, postoji i druga strana medalje, a zagovornika te teze je bilo najviše izvan kancelarija fudbalskog doma crno-belih, da nešto što je ozbiljno načeto u domaćim okvirima teško može da se popravi na međunarodnoj sceni. Iliji Stolici će u narednim satima i danima do utakmice u Larnaki, utisak je, potrebnije biti poznavanje psihologije nego fudbala, kako bi nekako uspeo da povrati poljuljano samopouzdanje u melanholičnoj svlačionici Partizana.

Činjenica da je mnogo toga promenjeno u igračkom kadru i stručnom štabu tokom najkraće prvenstvene pauze, te da vreme i inače nije saveznik u klubovima gde se rezultati i igra traže sad i odmah, donekle opravdava sve što je od gostovanja u Nišu do poraza u Novom Pazaru viđeno u izvedbi momaka u crno--belim dresovima. Mir kojeg nema je nešto što je u ovom trenutku najpotrebnije ekipi, pa je jasno da bi u četvrtak na nesnosnoj vrućini u Larnaki u slučaju labavijeg pristupa fudbaleri Partizana mogli sami sebi da budu veći protivnik od kiparskog rivala. Na Iliji Stolici je, dakle, da za kratko vreme povrati sve pozitivne faktore koji prave razliku između pobednika i gubitnika. Teška, ne i nemoguća misija.

ODLOŽEN MEČ SA NAPRETKOM

PREDSTOJEĆI vikend u Superligi neće doneti ljubiteljima fudbala utakmice u kojima će akteri biti večiti rivali. Posle pomeranja derbija između Vojvodine i Crvene zvezde, juče je definitivno odložen i okršaj Partizana i Napretka zbog obaveza crno-belih na evropskoj sceni.

* * * * * * * *

Gordić otišao u Larnaku

GOLMAN Crvene zvezde i prvi čuvar mreže mlade fudbalske reprezentacije Srbije Miloš Gordić (na slici desno) narednu sezonu provešće u AEK iz Larnake. Mladi golman je stigao na jednogodišnju pozajmicu u kiparski klub, bez prava otkupa.

Foto AEK

On je odlučio da u redovima Partizanovog rivala u kvalifikacijama za Ligu Evrope "potraži minute", s obzirom na jaku konkurenciju u Zvezdi, koju čine neprikosnoveni Milan Borjan, Zoran Popović i Nikola Vasiljević.

Bonus video - Stolica: Ne razmišljam o ostavci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)