A RUSIMA - ZANIMLJIVO: Ukrajinske fudbalerke ovako podržale ženu predsednika Zelenskog posle spornog fotografisanja

Novosti online

01. 08. 2022. u 15:23

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako Rusija zove svoju intervenciju, doveo je do brojnih reakcija, pa i jedne neobične sportske, koju Rusi baš i ne razumeju.

А РУСИМА - ЗАНИМЉИВО: Украјинске фудбалерке овако подржале жену председника Зеленског после спорног фотографисања

Foto: Profimedia/printskrin Jutjub/Voice of America

Nedavno je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sa suprugom Olenom obavio "umetničko fotografisanje" za potrebe časopisa "Vog" (Vogue). To je naišlo na brojne loše komentare širom sveta, najčešće u stilu "narod gine, vi pozirate", ali...

Neki su rešili da podrže bračni par Zelenski.

Tačnije, Olenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tasya (@_oxymolly_)

Uradile su to fudbalerke ukrajinskog kluba Krivbas.

U ruskim medijima, uz naslove poput "Originalna podrška, nema šta" ("Sport ekspres"), "Podrška prvoj dami - u njenom stilu" (Čempionat), neskriveno se izražava čuđenje postupkom pomenutih igračica.

One su, naime, pozirale isto kao Olena Zelenski i poručile tako da su uz nju, koju su brojni komentari na internetu uglavnom ismevali i zbog cele foto-priče, a i "muškobanjaste poze prilikom fotografisanja".

Fudbalerke Krivbasa su uz sopstveno poziranje kao Olena Zelenski poručile sledeće, što je posebno zapalo za oko ruskim medijima, naročito deo o "demokratskom društvu":

"Ovo je šansa da pokažemo još jednom kako smo demokratsko i slobodno društvo. Moderna ukrajinska žena može sve! Osuđujemo sve stereotipe i sek*istička osuđivanja. Vrednosti koje promoviše prva dama su iste one za koje smo i mi iz FK Kribas. Jednakost polova, žene na rukovodećim pozicijama i, što je najvažnije, nezavisnost u punom smislu te reči. Od prava da budete ono što jeste, do suverenosti države, za koju se svi borimo, bez obzira na pol. Zahvalili bismo se ovim putem Oleni Zelenski za njenu podršku ženskom fudbalu i aktivnoj podršci razvoju tog sporta u Ukrajini", napisale su fudbalerke Krivbasa.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, "grobari" i "delije" zagrmeli kao jedan!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri