RUSIJA TUGUJE: Poginula četvorostruka prvakinja Evrope - odrasla kao siroče, pa oduševila sve koju su je upoznali, a sada je skonačala jezivo

Novosti online

01. 08. 2022. u 18:37

RUSKI sport danas tuguje.

РУСИЈА ТУГУЈЕ: Погинула четворострука првакиња Европе - одрасла као сироче, па одушевила све коју су је упознали, а сада је сконачала језиво

FOTO: Tanjug/AP

Kako javlja RIA Novosti, četvorostruka evropska šampionka u vušuu (borilačkim veštinama) Jevgenija Stepanova, poginula je u strašnoj saobraćajnoj nesreći.


Ova 24-godišnjakinja je rešila da sa drugaricom ode u prirodu, da na čistom vazduhu treniraju, a vozio ih je muž te drugarice.


Iz zasad nepoznatih razloga, na kolovozu u Vladimirskoj oblasti njihov automobil je prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa autobusom.

Na licu mesta poginila je i Stepanova, i pomenuti bračni par, a nekoliko ljudi u autobusu je povređeno, od kojih jedna osoba teže.

"Svi smo je voleli", rekao je za Komsomolskuju pravdu predsednik Vušu federacije Aleksandar Abramov, dodajući:

"Znate, danas me zovu sa svih strana. Čak iz Irana, iz Čečenije, iz mnogih drugih regiona. Svi govore kako je divna devojka bila, kako je bila divno vaspitana. A ona je bila siroče. Baka ju je odgajila, prošla je kroz vatru i vodu... Takav joj je život bio, ali je uvek poštovala starije, slušala ih bespogovorno. Izuzetno je bila vredna i posvećena".


Kao dete, Jevgenija Stepanova je prvo igrala hokej, i to sa nekoliko drugarica u muškom timu. Prosto, takav je jedini postojao u njenom rodnom gradu, Sudogi. A onda je s tim drugaricama rešila da se paralelno bavi i borilačkim sportovima.


"Samo je došla jednog dana s njima kod nas i rekla 'Želim da nas trenirate'. Neke od njih  su otišle pre, neke od njih kasnije, a ona je ostala", otkrio je Abramov.


Šest godina posle prvog treniga, osvojila je prvo mesto na juniorskom prvenstvu Evrope u Bukureštu, i to u sandi, kineskoj borilačkoj veštini nalik kikboksu. Od tada su se medalje i uspesi ređali. Uz četiri evropske titule, bila je i druga na svetu, na šampionatu planete u Kazanju 2017. Iako veoma mlada, dobila je priznanje ruske države kao "zaslužni sportista".

"Dobiti to u sportu koji nije olimpijski, jako je teško. To dovoljno govori o tome kakav je sportista ona bila", zaključio je Aleksandar Abramov.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)