RADNIČKI OVO NIJE OČEKIVAO: Samuraj briljirao na terenu, Nišlije u sudijskoj nadoknadi vremena izbegle poraz na Malti

Novosti online

21. 07. 2022. u 20:55

SUDBINA je htela da se Radnički iz Niša i malteška Gzira ponovo sretnu. Takmičenje je drugačije, ovoga puta u Ligi konferencija, a i sam duel bio je dosta uzbudljiviji.

РАДНИЧКИ ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Самурај бриљирао на терену, Нишлије у судијској надокнади времена избегле пораз на Малти

FOTO: FK Radnički Niš

Radnički je 2018. godine slavio u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope na Malti 1:0, dok se sada nije najbolje proveo - na kraju je, u samom finišu, izvukao remi (2:2) pred revanš na "Čairu".

Iako je tim Tomislava Sivića poveo 1:0 i tu prednost čuvao do poluvremena, Gzira je za tri minuta došla do preokreta. Tek u sudijskoj nadoknadi vremena Radnički je došao do poravnanja.

Gost iz Srbije je od starta igrao ofanzivno, na momente je rivalu dozvolio da se istakne po bokovima, ali je bilo evidentno da niški tim kontroliše igru. Krunisao je to golom Nikola Štulić u 28. minutu.

FOTO: FK Radnički Niš

Lazar Jovanović ga je odlično proigrao, a bivši fudbaler Partizana majstorski, iz voleja doneo je Nišlijama prednost.  

Do kraja poluvremena pretili su Petrov i Marjanović, ali je mreža Radelića mirovala.

Radničkom evidentno nije prijao odmor, a ni sparno vreme na Malti, usledio je pad koncentracije u drugom poluvremenu.

FOTO: FK Radnički Niš

Neverovatnom greškom golmana Drobnjaka Radnički je dopustio Gziri da izjednači. Loše je procenio Marko Drobnjak let lopte, pokušao da se iskupi i uhvati je, ona mu je pak pobegla iz ruku, a brazilski rezervista Samuraj je hladno reagovao za 1:1.

FOTO: FK Radnički Niš

Tu nije bio kraj agoniji, tri minuta kasnije Mlađović je sa leđa srušio Dijasa - penal za Gziru. Kuriozitet je da je ovo treći penal Bojana Mlađovića u svega nedelju dana.

Strelac prvog gola za Radnički protiv Partizana potom je napravio dva jedanaesterca na meču sa crno-belima, a na Malti nastavio sa tom "tradicijom".

Siguran je sa "bele tačke" bio Maksvel Samuraj za totalni preokret Maltežana. Ipak, u trećem minutu nadoknade Maka Gaku je došao do odbitka i poravnao rezultat za konačnih 2:2.

Radnički će 28. jula dočekati Gziru na "Čairu" taj meč igra se od 19 časova.

BONUS VIDEO: Piksi dobitnik zlatne povelje FS Republike Srpske

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)