NORVEŠKA NE GREŠI: Holand nastavio da rešeta, Švedska pala u skandinavskom derbiju

Č. V.

12. 06. 2022. u 20:15

FUDBALSKA reprezentacija Norveške nastavila je da ređa pobede, pošto je u četvrtom kolu B divizije Lige nacija savladala Švedsku sa 3:2.

НОРВЕШКА НЕ ГРЕШИ: Холанд наставио да решета, Шведска пала у скандинавском дербију

FOTO: AP

Ponovo je blistao Erling Holand i pokazao zašto je jedan od najboljih napadača na svetu. Najbolji igrač selekcije koju sa klupe predvodi Stale Solbaken postigao je dva gola na ovoj utakmici, a ukupno je do sada pet puta tresao protivničke mreže.

Novi napadač Mančester sitije je već u 10. minutu doveo Norvežani do prednosti. Potom je u 54. minutu duplirao prednost pogotkom sa bele tačke.

To je malo trglo Šveđane koji su u 62. minutu uspeli da smanje rezultat preko Emila Forsberga. Ipak, radost gostiju nije dugo trajala, pošto je Aleksandar Serlot u 77. minutu praktično rešio pitanje pobednika.

Konačan posle greške golmana domaćih Nilanda u petom minutu nadoknade postavio je Đokeres kome nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu.

Norveška posle ove pobede zauzima prvo mesto na tabeli sa 10 bodova, četiri više od Srbije koja tek treba da odigra meč protiv Slovenije u Ljubljani.

 

BONUS VIDEO: Razočaravajuće prazne tribine na premijeri Srbije u ligi nacija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024