TENISKA SENZACIJA U HOLANDIJI: Medvedev izgubio od 205. igrača sveta u finalu Hertogenboša

Č. V.

12. 06. 2022. u 15:54

TENISKO čudo iz Holandije zvano Tim van Rijthoven dugo će pamtiti ovaj dan. On je osvojio prvu titulu u karijeri i to tako što je u finalu Hertogenboša pobedio od sutra prvog igrača sveta Danila Medvedeva sa 6:4, 6:1.

ТЕНИСКА СЕНЗАЦИЈА У ХОЛАНДИЈИ: Медведев изгубио од 205. играча света у финалу Хертогенбоша

Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Dobio je specijalnu pozivnicu za ovaj turnir 205. igrač sveta i mimo svih očekivanja uspeo da pobedi u domovini i na taj način pokaže da finale jurniorskog Vimbldona nije bila slučajnost.

Momak iz Rozendala je od prvog do poslednjeg poena držao visok nivo igre. Rus za to nije imao rešenje, pa će Moskovljnin morati da sačeka neku drugu priliku za prvu titulu u 2022. godini.

Koliko je ova nedelja bila savršena za Van Rijthovena pokazuje činjenica da je pobedio tri Top 15 igrača, a dva koja su među najboljih 10 i tu u dva dana. Najpre je u drugom kolu bio bolji od Tejlora Frica, u polufinalu je savladao Feliksa Ože-Alijasima i u meču za trofej Danila Medvedeva.

ČUDO Tim van Rijthoven - šampion Hertogenboša/Foto: EPA-EFE/Sander Koning

Što se meča tiče Holanđanin ga je idealno počeo, odmah je napravio brejk, no Rus je već u narednom gemu vratio izgubljeno. Igrači su potom držali servis sve do 10. gema kada je Tim ponovo oduzeo servis rivalu i tada je prvi set bio gotov.

U drugom delu meča na terenu je postojao samo Van Rijthoven koji je ostavio Medvedeva na samo jednom gemu i mogao je da počne da slavi posle 60 minuta igre.

Holanđanina čeka skok od čak 99. pozicija, pa će od sutra biti 106. na ATP listi.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)