KOSTIĆ CILJA ELITU: Ajntraht i Rendžers se bore za trofej Lige Evrope

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 05. 2022. u 21:34

MALO ko ih je očekivao u samoj završnici, a kamoli u finalu. Ali, tu su i ne žele da se zaustave na samom plasmanu u meč koji bi sledeće sezone mogao da im osigura mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

КОСТИЋ ЦИЉА ЕЛИТУ: Ајнтрахт и Ренџерс се боре за трофеј Лиге Европе

FOTO: Tanjug

Rendžers i Ajntraht sastaće se sutra (21.00) u Sevilji, na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" u finalu drugog po jačini UEFA kupa, Ligi Evrope u okršaju za slavu, mesto u istoriji ali i propusnicu ka eliti evropskog fudbala.

RED ČUVA PET HILjADA POLICAJACA

VIŠE od pet hiljada policajaca nalazi se u pripravnosti u Sevilji, očekujući dolazak velikog broja navijača Glazgov Rendžersa i Ajntrahta na finalni meč Lige Evrope. Sve je počelo zatvaranjem ulica, obezbeđenjem spomenika, koje je pojačano i na stanicama metroa i na glavnim gradskim trgovima, kako bi se pokušao održati red, jer se očekuje dolazak više od 50.000 škotskih i nemačkih navijača.

Biće to prilika i za Filipa Kostića da stigne do prvog trofeja u karijeri. Rođeni Kragujevčanin i reprezentativac Srbije 2019. je sa Ajntrahtom ispao u polufinalu Lige Evrope, sada je stigao na korak dalje i imaće lepu priliku da zaokruži priču u Frankfurtu pošto ga na leto sasvim izvesno očekuje transfer u neki jači klub.

Ajntraht je do sada osvojio jedan evropski trofej i to u ovom takmičenju koje se te 1980. zvalo Kup UEFA.

- Ono što je tim uradio u polufinalu je bilo neverovatno. Rekao sam igračima: "Ne znam da li ste vi najbolji igrači ili smo mi najbolji treneri. Ali mi smo izuzetni kao grupa i zajedno možemo biti najbolji". To je najbolja stvar kada možete usrećiti toliko ljudi. Za nas je sve u ovom finalu - kaže Kostićev trener Oliver Glasner.

Ni Rendžers ne može da o evropskoj srebrenini priča u množini. Jedan osvojen pehar Kupa pobednika kupova iz 1972, jedino je što krasi trofejnu vitrinu slavnog škotskog kluba. U Ligi Evrope igrali su 2008. a nit koja povezuje tu i ovu sezonu je ta da su u oba navrata izbacili Crvenu zvezdu.

- Veoma sam ponosan na ovo dostignuće. Malo igrača može da igra u evropskom finalu. Nije to za svakog igrača. Kada stignemo tamo, moramo da učinimo sve da pobedimo - kaže Đovani van Bronkhorst, šef stručnog štaba Rendžersa.

Titule Lige Evrope

Sevilja 6

Inter 3
Liverpul 3
Juventus 3
Atletiko M. 2
Borusija M. 2
Totenhem 2
Fejenord 2
Geteborg 2
Real M. 2
Parma 2
Porto 2
Čelsi 2
 *Računa se i Kup UEFA

Put do finala

Rendžers

1/16 finala Borusija D. (4:2, 2:2)
1/8 finala C. zvezda (3:0, 1:2)
1/4 finala Braga (0:1, 3:1)
1/2 finale Lajpcig (0:1, 3:1)

Ajntraht

1/8 finala Betis (2:1, 1:1)
1/4 finala Barselona (1:1, 3:2)
1/2 finale Vest hem (2:1, 1:0)

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)