KAD JE RONALDO PLAKAO: Najluđi dan u istoriji Serije A

Novosti online

05. 05. 2022. u 17:07

NA DANAŠNjI DAN pre tačno 20 godina odigrana je jedna od najuzbudljivijih završnica u istoriji Serije A. Čak tri kluba mogla su do titule prvaka u posljednjem kolu.

КАД ЈЕ РОНАЛДО ПЛАКАО: Најлуђи дан у историји Серије А

Foto: EPA-EFE/ NACHO GALLEGO

Inter je imao bod prednosti ispred drugoplasiranog Juventusa i dva više od Rome te bi pobedom u Rimu protiv Lacija osvojio šampionski pehar. Mnogi su još ranije upisali titulu "nerazurima" jer je sa Ronaldom, Adrijanom, Bađom, Klarensom Sedorfom, Havijerom Zanetijem, Markom Materacijem i drugima, važio za velikog favorita u tom meču.

"Stara dama" je u 30. kolu gostovala u Udinama, a Roma kod Juventusovog gradskog rivala Torina. Ipak, svi su bili uvereni da će Inter postati šampion, posebno jer je deo navijača Lacija tražio od svojih igrača da namerno izgube kako u ludom raspletu Roma ne bi osvojila pehar.

Nakon samo deset minuta izgledalo je da tim iz Milana grabi prema tituli, prvoj nakon 13 godina. Kristijan Vijeri je načeo Rominog gradskog rivala, pa je u tim trenucima Juventusu bilo uzaludno što je vodio u Udinama, golovim Davida Trezegea i Alesandra Del Pjera.


Ubrzo je Karel Poborski izjednačio rezultat u Rimu pa je Juventus izbio na vrh, ali se Inter tamo vratio novim pogotkom Di Bađa.
 
Ubrzo, usledila je neočekivana katastrofa Intera koji je primio tri gola i igubio 4:2, pa je pao čak na treće mesto pošto je i Roma slavila u Torinu.


Suze uplakanog i šokiranog Ronalda s klupe obišle su svet.

Brazilac je nakon meča bio vidno utučen. "Najteže je što smo bili tako prokleto blizu. Izgleda da će razočaranje biti moj životni partner, to me prati kroz celu karijeru. Teško mi je", govorio je u suzama Ronaldo, koji je nekoliko meseci kasnije otišao u Real Madrid. 


Dok su "Fenomeno" i interovci plakali, navijači Juventusa u Udinama su organizirali ludu proslavu osvajanja trofeja. Svakog petog u mesecu italijanski crno-beli na društvenim mrežama podećaju rivale na ovaj datum i najluđe osvojenu titulu šampiona.

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a