EVROPSKO KUVANJE: Zanimljiv rasplet u Superligi za četvrto mesto

M. BLAŽIĆ

29. 04. 2022. u 10:00

VEČITI rivali vode borbu za osvajanje šampionskog pehara, a "debelo" u njihovoj senci nalazi se borba za "kotu 4", koja u slučaju da crveno ili crno-beli osvoje pehar u Kupu Srbije donosi kvalifikacije za Ligu konferencija. Četiri kola pre završetka Superlige Voždovac, Radnički iz Niša, TSC i Vojvodina "gađaju" Evropu sa manjim ili većim izgledima, a pritom nas do kraja očekuje još nekoliko direktnih duela ovih timova.

ЕВРОПСКО КУВАЊЕ: Занимљив расплет у Суперлиги за четврто место

FOTO: M. Vukadinović

Da se prvenstvo završilo juče, Voždovac bi otvorio šampanjac, ali, ruku na srce, i pored trenutnog položaja na tabeli moglo bi se reći da "zmajeve" očekuje najteži zadatak. Oni će u nedelju otići na noge direktnom konkuretu TSC, zatim i Čukaričkom šest dana kasnije, da bi u poslednja dva kola tim Aleksandra Linte najpre ugostio Partizan, a zatim ih očekuje gostovanje Crvenoj zvezdi.

- Prvo poluvreme je bilo stvarno izvanredno, kako ofanzivno tako i defanzivno. Čestitke mom timu na prikazanoj igri tokom svih 90 minuta, iako je drugo poluvreme za nijansu bilo slabije. Napravili smo pet izmena i logično je da tempo i ritam utakmice opadnu. Velika pobeda za nas, svakako! Za četiri dana nas očekuje još jedan težak okršaj sa TSC, gde ćemo pokušati da ponovimo ovu igru i energiju i dođemo do pobede - prezadovoljan je bio Linta posle vitalna tri boda osvojena protiv Napretka na krovu "TC" Voždovac.

Radnički iz Niša je bodovno poravnat sa Voždovcem i, poput beogradskog kluba, ima veoma težak raspored. Real sa Nišave gostuje čak tri puta - Čukaričkom, Crvenoj zvezdi i Partizanu, dok u jedinom meču na svom "Čairu" dočekuje direktnog konkurenta TSC.

Upravo četa Žarka Lazetića, iako u zaostatku tri boda za Voždovcem i Radničkim, ima možda i najrealnije izglede da na kraju takmičenja gleda rivale ispod sebe sa četvrtog mesta. Najveća prednost TSC leži u činjenici što je pregurao duele sa večitima i očekuju ga tri domaće utakmice, uz samo jedno gostovanje. U nedelju će dočekati Voždovac, zatim i bezbrižni Napredak, kolo pre kraja gostuju u Nišu, dok im u poslednjem kolu u goste dolazi Vojvodina.

Poslednji pretendent za izlazak na evropsku scenu Vojvodina kasni za Voždovcem i Napretkom pet bodova, a uz to mora na megdan klubovima sa Topčiderskog brda. U nedelju "lale" čeka derbi sa Zvezdom na "Karađorđu", odmah zatim gostuju Partizanu, a u poslednja dva kola dočekuju Čukarički, odnosno idu u goste TSC.

VOŽDOVAC

1. 5. TSC - Voždovac

7. 5. Čukarički - Voždovac
14. 5. Voždovac - Partizan
21. 5. C. zvezda - Voždovac

RADNIČKI

2. 5. Čukarički - Radnički

7. 5. C. zvezda - Radnički
14. 5. Radnički - TSC
21. 5. Partizan - Radnički

TSC

1. 5. TSC - Voždovac

7. 5. TSC - Napredak
14. 5. Radnički - TSC
21. 5. TSC - Vojvodina

VOJVODINA

1. 5. Vojvodina - C. zvezda

7. 5. Partizan - Vojvodina
14. 5. Vojvodina - Čukarički
21. 5. TSC - Vojvodina

BONUS VIDEO: NAJGRUBLjE LIGE NA SVETU: Superliga Srbije u vrhu, kako stoje ostali?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!