VLAHOVIĆ DOBIJA DRUŠTVO! Dva strašna Srbina stižu u Juventus?!

Đ. S.

08. 04. 2022. u 16:21

KADROVSKE promene su preko potrebne Juventusu. Shvatili su to i čelnici "stare dame", koja je već u jesenjem delu polusezone ostala bez aduta u šampionskoj trci u Seriji A.

ВЛАХОВИЋ ДОБИЈА ДРУШТВО! Два страшна Србина стижу у Јувентус?!

FOTO: EPA

Zato su još zimus rukovodioci torinskog giganta "razbili kasicu" i platili Dušana Vlahovića 81,6 miliona evra, a kako italijanski mediji navode, u planu je dovođenje još dva Srbina - Sergeja Milinković-Savića i Nikole Milenkovića, čime bi se nastavio trend osvežavanja dotrajalog sastava, koji već dve godine ne konkuriše za bitnije trofeje.

OVAJ SMS VREDI 70 MILIONA 

A to je u protekloj deceniji u gradu "Fijata" bilo nezamislivo. Otud i pomama za pojačanjima, najpre u veznom redu, gde je kao idealan dodatak skiciran Milinković-Savić, čije se ime spominje u svakom prelaznom roku. Prema medijima na Čizmi, Sergejev zastupnik Mateja Kežman je u prethodnih nekoliko dana u intenzivnim pregovorima sa čelnicima Juventusa, kojima neće biti teško da plate Laciju 70 miliona evra za potpis srpskog veziste.

Takođe, "transfer-guru" iz Italije Nikolo Skira objavio je na društvenim mrežama da su trener Maks Alegri i sportski direktor Federiko Korubini "ludi" za SMS-om, a čini se da ni Rimljani više neće praviti problem oko prodaje, kao što je to bio slučaj ranije. Plan Lacija je da od novca zarađenog na Sergejevom transferu naprave tim po želji trenera Mauricija Sarija, kojem očigledno ovakav tim ne odgovara za njegovu koncepciju fudbala.

Što se tiče Milenkovića, i njegovo ime se često može pročitati u transfer-spekulacijama već u nekoliko prelaznih rokova unazad. Vest Hem je donedavno važio za glavnog kandidata, ali izgleda da su u trku za potpis srpskog štopera koji trenutno nastupa za Fiorentinu ušli i "juventini". Najpre jer su se planovi čelnika "stare dame" da dovedu Antonija Ridigera izjalovili, pa su popularnog Blekija odredili kao alternativu Nemcu.

Srbi u Juventusu - Od Jugovića do Krasića

PRE Vlahovića, poslednji srpski fudbaler koji je igrao za Juventus bio je Miloš Krasić. Led je "probio" Vladimir Jugović, dok su crno-bele boje torinskog kluba nosili i Darko Kovačević i Zoran Bata Mirković. Najveće uspehe postigao je Jugović, koji je sa Juveom osvojio Ligu šampiona, italijansko prvenstvo, uz trofeje interkontinentalnog kupa i UEFA superkupa.

BONUS VIDEO - U Banatu kao na OStrvu - pune tribine u "beton ligi"

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!