NEMANJA VIDIĆ MEĐU SVETSKOM ELITOM: Srbin je jedan od sto najboljih fudbalera 21. veka

Novosti online

08. 04. 2022. u 15:35

POPULARNI fudbalski magazin FourFourTwo (4-4-2) objavio je svoju listu sto najboljih fudbalera sveta u 21. veku, kojom je baš potcenio srpske igrače. Među sto imena nalazi se samo Nemanja Vidić i to na ne baš zavidnom 60. mestu.

НЕМАЊА ВИДИЋ МЕЂУ СВЕТСКОМ ЕЛИТОМ: Србин је један од сто најбољих фудбалера 21. века

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Za redakciju poznatog magazina nema nikakve sumnje - najbolji igrač 21. stoleća je Lionel Mesi, a broj dva je Kristijano Ronaldo. Treće i četvrto mesto zauzeo je tandem vezista Barselone Andres Injesta i Ćavi Ernandez, a peti je Ronaldinjo. Top 10 popunjavaju Zinedin Zidan, Tijeri Anri, Manuel Nojer, Kaka i Luis Suarez.

- Odluka Mančester junajteda da u januaru 2006. godine dovede Nemanju Vidića iz Crvene zvezde (sic) za sedam miliona funti ispostavila kao jedna od najpametnijih u istoriji kluba, pošto je Srbin u narednom periodu stekao status jednog od najboljih defanzivaca koji su ikada nosili dres crvenih đavola. Vidić je činio impresivan tandem štopera sa Riom Ferdinandom koji je pomogao Junajtedu da osvoji pet titula u Premijer ligi i jednu Ligu šampiona, uz još dva finala ovog takmičenja. Jedan je od tri fudbalera, pored Kristijana ronalda i Tjerija Anrija i jedini defanzivac koji je dva puta proglašavan za fudbalera godine u Premijer ligi. Uopšte nije loše za igtrača koji je plaćen sedam miliona funti - napisali su iz čuvenog magazina, kome se provukla jedna greška, jer je Nemanja Vidić u Junajted došao 2006. godine za sedam miliona funti, ali iz moskovskog Spartaka, a ne iz Crvene zvezde.

Inače, Ferdinand je na ovoj listi zauzeo 32. mesto, a koliko su on i Vidić bili dominantni govore i reči Arsena Vengera, koji je tih godina vodio Arsenal, da su Rio i Nemanja bili kao Mocart i Betoven.

Od igrača iz Regiona osim Vidića zastupljena su dva Hrvata i jedan Slovenac - Luka Modrić je 14, Ivan Rakitić 78, a Jan Oblak 74.

DESET NAJBOLjIH IGRAČA 21. VEKA

1. Lionel Mesi

2. Kristijano Ronaldo
3. Andres Injesta
4. Ćavi Hernandez
5. Ronaldinjo
6. Zinedin Zidan
7. Tjeri Anri
8. Manuel Nojer
9. Kaka
10. Luis Suarez

BONUS VIDEO - Veliko slavlje fudbalera i navijača Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BAJERNU SE NEĆE ISPUNITI ŽELJA O POVRATKU MLADOG TRENERA: Nagelsman sa Nemcima do 2026.