DVOSTRUKI TRIJUMF FERARIJA: Sainc i Lekler dominirali prvog dana u Melburnu

Novosti online

08. 04. 2022. u 13:59

VOZAČ Ferarija Šarl Lekler bio je najbrži na današnjem drugom treningu uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

ДВОСТРУКИ ТРИЈУМФ ФЕРАРИЈА: Саинц и Леклер доминирали првог дана у Мелбурну

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Lekler je ostvario rezultat od 1:18,978 minuta, čime je za 0,245 sekundi bio brži od aktuelnog šampiona sveta, vozača Red Bula Maksa Verstapena.

Treće vreme imao je Leklerov klupski kolega Karlos Sainc (1:19,376), koji je dva sata ranije bio najbrži na prvom treningu u Australiji.

Sainc je na prvom treningu bio za 0,571 sekundu brži od Leklera, a iza dvojca Ferarija našli su se vozači Red Bula Serhio Peres i Verstapen.

Sedmostruki svetski prvak, vozač Mercedesa Luis Hamilton je prvi trening završio kao sedmi, dok je na drugom imao 13. vreme.

Treći trening i kvalifikacije su sutra, dok je trka za Veliku nagrada Australije na programu u nedelju od 7.00.

Pred treću trku sezone, a posle dve koje su odvezene na Arabijskom poluostrvu, Lekler i Sainc zauzimaju prva dva mesta u generalnom plasmanu sa 45 odnosno 33 boda. Treći je aktuelni svetski šampion Maks Verstapen iz Red Bula sa 25 bodova, dok četvrto i peto mesto drže Britanci iz Mercedesa, Džordž Rasel i sedmostruki šampion sveta Luis Hamilton.

BONUS VIDEO - Neobična soba na stadionima u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)