NISMO PALI U FORMI! Partizan gostuje Radniku, Stanojević kategoričan

M. Blažić

21. 03. 2022. u 09:30

EVROPA je završena priča, Partizanu su ostale borbe na dva domaća fronta. Naravno, daleko bitniji je onaj prvenstveni gde crno-beli danas (17.00 - Arena 1 premijum) u Surdulici protiv Radnika moraju da osvoje tri boda kako bi držali korak sa najvećim rivalom. Strateg "valjka" je u najavi teškog gostovanja protiv tima koji u 2022. na šest superligaških mečeva još nije primio gol više pažnje posvetio tezama da njegov tim ne igra na očekivanom nivou u poslednje vreme.

НИСМО ПАЛИ У ФОРМИ! Партизан гостује Раднику, Станојевић категоричан

FOTO: M. Vukadinović

- Nismo pali u formi. To nije tačno. Jesmo li protiv Napretka pali u formi? Na utakmici na kojoj nam tendenciozno nije dosuđen čist penal! Da je dosuđen, pričali bismo danas o "plus dva", a ne o padu forme. Ili moramo i mi da vršimo nenormalan pritisak kao Crvena zvezda sve ovo vreme? Meč protiv Spartaka se nije ni završio, a oni su krenuli sa takvim pritiskom na Savez, selektora, celu fudbalsku strukturu. Onakve pretnje... I posledica cele te priče je da nama protiv Napretka nije dosuđen čist penal - u dahu je rekao Stanojević.


Buka koju je najveći rival podigao posle gostovanja Partizana u Subotici kada je posle pregledavanja snimka dosuđen penal za goste je nešto što i dalje iritira sve u Humskoj.
- Nije naš stil da zovemo, pretimo da ćemo da smenjujemo nekog, da tražimo izbore. Obećano je i mislim da imamo pošteno prvenstvo, regularno. Ima grešaka. Ali, brinu me neke stvari iz drugog dela. Nećemo da pravimo histeriju, medijsku hajku. Imali smo otkako sam ovde i pobeda i poraza i da li sam ikada rekao da je bilo nešto sumnjivo? Sada sam doživeo tendenciozno suđenje protiv Napretka. Pravi se nenormalan pritisak od Crvene zvezde, sve se radi da bi ona bila domaćin poslednjeg derbija.


Osvrnuo se Stanojević i na ćutanje ljudi zaduženih za arbitražu u Superligi.

- Niko ne pominje da li je bio čist penal nad Jovićem. Ne znam zašto se sudijska komisija nije oglasila. A jeste posle Zvezdinog saopštenja nakon Subotice i pokazalo se da je bio čist penal. Umesto svega rade se analize da li smo u krizi. Pa, da vidim kakve bi bile analize da smo na "plus četiri".

Trener Partizana oštro odbija sve priče o tome da ekipa deluje slabije tokom proleća.

- O kakvom padu govorimo? Mi smo od deset utakmica, sedam odigrali fenomenalno. Odigrali smo dve utakmice loše, protiv Zvezde i Napretka. Mi smo osvojili nenormalan broj bodova. U Hrvatskoj Dinamo je prvi, a osvojio je 20 bodova manje, a odigrali smo isti broj utakmica - zaključio je Stanojević. 

NE PLAŠIMO SE


UVERAVA Stanojević da kompletna atmosfera neće ostaviti traga ni na njega, ni na ekipu.
- Svi ti pritisci na nas ne mogu da utiču, niti se mi nečeg plašimo, da ćemo zbog toga nešto da prećutimo. Ništa nas neće sprečiti da idemo još jače. Ni kada smo gubili derbi, ni u finalu Kupa, nikada nismo pričali o suđenju. Prvi put smo imali takvo suđenje protiv Napretka, a ono direktno utiče na ishod takmičenja. Nama je cilj titula i gazimo do koske. Uvek ćemo reći šta mislimo.

Bonus video: Rikardo Gomeš i gol Partizana u Roterdamu protiv Fejenorda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri