SVET U NEVERICI: Dušan Tadić zgrabio saigrača i bacio ga o tlo, rivali se odmah zatrčali na Srbina (VIDEO)

Novosti online

20. 03. 2022. u 18:07

DUŠAN Tadić je sa dva poteza obeležio veliki derbi holandskog fudbala u kome su se sastali Ajaks i Fejenord.

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ: Душан Тадић зграбио саиграча и бацио га о тло, ривали се одмах затрчали на Србина (ВИДЕО)

FOTO: Printscreen/Streamable.com

Tadićev Ajaks je gubio sve do završnice, a onda je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije fantastičnim golom poravnao rezultat, da bi u poslednjim trenucima utakmice njegov klupski kolega, Brazilac Entoni, akciju koju je upravo započeo Tadić završio golom za konačnih 3:2.

Ali, potom se desilo nešto što je mnoge ostavilo u neverici.

Arbitar je pokazao da će se igrati pet minuta sudijske nadoknade vremena, a želeći da malo "ukrade" koji trenutak, i tako pomogne svojoj ekipi da sačuva stečenu prednost posle preokreta, Entoni je teatralno pao posle jedne borbe za loptu koju je završio van terena.

Brazilac se uhvatio za nogu kao da mu je neko naneo strašan udarac (iako se to desilo), pa je onda shvatio da će se meč nastaviti bez njega jer je van igrališta, te se vratio na teren, držeći se za "bolno mesto".

Ali, kako je stajao, a svima već uveliko bilo jasno da glumi nekakav problem, Dušan Tadić je pritrčao, zgrabio pomenutog saigrača i tresnuo ga o tlo. Bio je to dečački potez u stilu "Lezi dole, samo tako možeš da sprečiš sudiju da pokaže da se igra nastavi, a ako stojiš - igraćemo fudbal", ali...

Pošto je potez bio toliko neverovatan, a i izveden pred desetinama hiljada ljudi na "Johan Krojf" areni i još više pred TV ekranima, mnogi su počeli da se smeju (pa i treneri rivala).

Sa druge strane, neki igrači Fejenorda su nasrnuli na Tadića, pokušavajući da mu stave do znanja da takvoj krađi vremena nije mesto u fudbalu, a naročito u velikom derbiju Holandije.

Inače, Dušan Tadić je koji trenutak kasnije s rukama na glavi ispratio odluku čuvenog sudije Makelea, koji je zbog glume - isključio Entonija, dok je srpski as prošao bez opomene zbog svog učešća u ovom "pohodu" na nagradu Oskar.

Ajaks je, podsetimo, zadržao stečenu prednost, pa opet ima pet bodova više od drugoplasirnanog PSV-a, koji je odigrao meč manje. Fejenord je treći, sa velikih 11 bodova manje od Tadićevih "kopljanika".

Dušan Tadić - statistika protiv Fejenorda, a i u sezoni

Dušan Tadić je, inače, na ovom meču izveo 32 uspešnih dodavanja, od 44 pokušanih, od dva driblinga jednim je uspeo da prođe svog čuvara, od sedam centaršuteva dva su pronašla njegove saigrače, a stvorio je dve velike prilike svojim klupskim kolegama.

U ovoj sezoni je kapiten "orlova" stigao do 15 asistencija u holandskom prvenstvu, a spektakularan gol Fejenordu bio je njegov deseti u aktuelnom šampionatu.

 

BONUS VIDEO: Navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)