DA VAS PITAMO NEŠTO... Ruski sportisti uputili tri sjajna pitanja svim stranim kolegama!

Tanjug

01. 03. 2022. u 18:13

RUSIJA i Ukrajina predstavljaju, svakako, ovih dana najvažnije vesti na planeti. Svet uživo prati šta se dešava u ovim dvema zemljama, ali i onome što prati aktuelnu operaciju ruske vojske, pa i sankcije koje se izriču sportistima Rusije. A sada su oni rešili da nešto upitaju svoje strane kolege.

ДА ВАС ПИТАМО НЕШТО... Руски спортисти упутили три сјајна питања свим страним колегама!

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, ruski sportisti su ovih dana na opštem udaru, ni krivi ni dužni.

Desilo se, samo u jučerašnjem danu, da je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, to se potom ponovilo u hokeju, a danas je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampiona, u utorak oduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci.

Tim povodom, ruski sportisti su, putem Sportske komisije Olimpijskog komiteta Rusije, rešili da stranim kolegama javno upute tri pitanja.

I, ona glase ovako:

"Naša komisija sportista, pri Olimpijskom komitetu Rusije, poziva strane sportiste, naše kolege, da budu hrabri i otvoreno odgovore mladim ruskim sportistima na sledeće:

1) Zašto ih i po kom osnovu lišavaju mogućnosti da se bave svojom profesijom?

2) Šta je njihova krivica? To što su rođeni u Rusiji ili su njeni državljani?

3) Da li su pozivi da im se zabrani da učestvuju na međunarodnim takmičenjima zapravo prilika da sklonite konkurenta, i to tuđim rukama, bez ličnog sportskog suparništva?

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije