RUSIJA i Ukrajina predstavljaju, svakako, ovih dana najvažnije vesti na planeti. Svet uživo prati šta se dešava u ovim dvema zemljama, ali i onome što prati aktuelnu operaciju ruske vojske, pa i sankcije koje se izriču sportistima Rusije. A sada su oni rešili da nešto upitaju svoje strane kolege.

Komentari (7)

Zlatokosa

01.03.2022. 18:22

Ne postoji pravno utemeljenje za zabranu sportistima da se bave svojim poslom. To je bezakonje. Prema tome, ili osnovati slobodne potpuno nezavisne sportske organizacije, kupove, Olimpijadu, bukvalno novu sportsku infrastrukturu, sprovesti prvenstva i prihvatati slobodno sve takmičare iz svih zemalja sveta. Ili tužiti donosioca ovih nezakonitih sankcija uvedenih sportistima . Ja sam I za jedno i za drugo. Imati slobodne sportske događaje, a zakonski goniti one koji se bave politikom umesto sportom. I to diskriminatorski u odnosu na etničku i nacionalnu pripadnost.

Mama

01.03.2022. 19:39

To vise noje sport vec samo prljava politika.Svetsmi sportisti su priznali da su slabi i losi bas zato sto dobijaju time sto uklanjaju jednu vrlo sportzku naciju!Sportista ima sr ce a vi nemati ni sr e ni obraz!

XYZ

01.03.2022. 20:09

Bas sam i ja htela da postavim ta pitanja. Čemu onda sport ako ce politika da odlučuje ko igra a ko ne. Sport mora biti iznad svega, narocito politike i politicara. Nisu se sportisti odricali i obučavali za ratovanje vec za ferplej takmicenje na sportskim terenima. Za medalje a ne teritorije. Novac je nusprodukt njihovih uspeha i odricanja. Cast je ono sto krasi sport. A politiku?