ALBANCI UCENJUJU RUSIJU: "Nećemo igrati sa vama dok se ne povučete iz Ukrajine"

Novosti online

28. 02. 2022. u 13:12

SKANDALOZNOJ odluci fudbalskih saveza Poljske, Švedske i Češke da ne igraju utakmice baraža za odlazak na Mundijal, kao i FS Francuske koji je predložio da se Rusija zvanično izbaci iz ovog takmičenja, sada se pridružila i Albanija.

АЛБАНЦИ УЦЕЊУЈУ РУСИЈУ: Нећемо играти са вама док се не повучете из Украјине

FOTO: EPA

Vlada naših suseda, tačnije ministarka spoljnih poslova Olta Džačka saopštila je odluku da njihovi sportisti i nacionalne selekcije neće igrati bilo kakve mečeve i učestvovati na sportskim takmičenjima protiv Rusije.

Kad je reč o fudbalu, dve selekcije trebalo je da se sastanu u okviru nove sezone Lige nacija, sa mečevima zakazanim za 2. i za 13. jun.

- Albanija nema nameru da igra nijedan meč u bilo kom sportu protiv Rusije, dok se ruske trupe ne povuku iz Ukrajine - rekla je Džačka.

U grupi Lige nacija sa Albanijom i Rusijom nalaze se još Island i Izrael, a nijedan od ova dva saveza nije se još oglasio po pitanju učešća Rusije. 

FIFA je delimično odgovorila na zahteve fudbalskih saveza Poljske, Švedske i Češke i odlučila da Rusija u mečevima baraža za odlazak na Mundijal ne sme da koristi ime, zastavu i himnu države i da će se zvanično zvati "Ekipa Fudbalskog saveza Rusije", ali to nije bilo dovoljno Poljacima i Šveđanima.

- Odluka Fife je totalno neprihvatljiva. Nismo zainteresovani za učešće u tim utakmicama - rekao je predsednik FS Poljske Cezari Kuleža, a podržao ga je njegov prethodnik na toj funkciji, sadašnji potpredsednik UEFA Zbignjev Bonjek.

Rusija i Poljska trebalo bi da igraju 24. marta u polufinalu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo, a pobednik tog duela igraće u finalu baraža protiv boljeg iz meča Švedske i Češke.

Ali i FS Švedske ostao je pri stavu da se protivi igranju utakmica protiv Rusije i izrazio je razočaranje što je Fifa ostavila ruski tim u baražu za Svetsko prvenstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)