KUP PRIJATELJSTVA: Četiri generacije Zvezdinih fudbalera na turniru

Novosti online

17. 02. 2022. u 20:33

ČETIRI generacije mladih Zvezdinih fudbalera učestvovaće na "Kupa prijateljstva" koji će se 19. i 20. februara odigrati u Sankt Peterburgu.

КУП ПРИЈАТЕЉСТВА: Четири генерације Звездиних фудбалера на турниру

FK Crvena zvezda

Domaćin turnira je Akademija Zenita, koja je nedavno gostovala u Beogradu, a Zvezdu će u Sankt Peterbergu predstavljati omladinci, kadeti, mlađi kadeti i pioniri.

Svaka generacija imaće priliku da odigra po dva meča sa vršnjacima iz Zenita, te su tako po četiri meča na programu i 19. i 20. februara.

Zvvezda je do sada šest puta učestvovala na "Kupu prijateljstva", a 2019. godine bila je pobednik turnira.

- Četiri generacije naše Omladinske škole odigraće po dve utakmice sa Akademijom Zenita i to će biti dobra provera. Bodovanje na turniru biće identično kao i u prvenstvu, odnosno svaka pobeda vredeće tri boda, dok će nerešen ishod nositi jedan bod. Manja otežavajuća okolnost biće činjenica da će momci skoro odmah po dolasku u Rusiju istrčati na teren. Nismo uspeli da nađemo karte za redovnu liniju, zbog velikog broja ljudi, te smo se odlučili za čarter let. Letimo rano ujutru i odmah sa aerodroma idemo direktno na teren. Nadam se da ćemo uspeti da se kako–tako aklimatizujemo i odigramo dobre utakmice protiv veoma kvalitetnog protivnika - izjavio je glavni trener Nikola Jelić.

BONUS VIDEO - "DUBAI EKSPO": Novak Đoković uveličao predstavljanje Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili