SRAMOTA! SUDIJSKI EKSPERT BESAN: Neregularne odbrane Borjana, laseri, crveni Štuliću...

Novosti online

17. 02. 2022. u 14:06

FUDBALERI Crvene zvezde savladali su Radnički iz Niša posle boljeg izvođenja penala (0:0 nakon 90 minuta, 3:2) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije, a o penal seriji dugo će se pričati.

СРАМОТА! СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ БЕСАН: Нерегуларне одбране Борјана, ласери, црвени Штулићу...

Foto: M.Vukadinović

Ovo je bio najluđi meč sezone po svim parametrima, a ne postoji ništa što nismo videli osim golova iz igre.

Tokom svih penala Nišlija, navijači Crvene zvezde ometali su goste laserima, na šta je kod prvog penala reagovao prvi izvođač Nikola Vujadinović.

Požalio se sudiji Marku Srećkoviću da su mu laseri upereni u oči, sudija je samo slegnuo ramenima i pristupilo se izvođenju penala.

Usledila je i incidentna situacija kada je Nikola Štulić provocirao navijače, potom se izvinjavao rivalima sa Marakane, nakon meča našao se u zagrljaju Dejana Stankovića.

Sve to komentarisao je nekadašnji srpski arbitar i sudijski ekspert Raka Đurović.

On ističe u razgovoru za Telegraf da je glavni arbitar Marko Srećković sa njegovim pomoćnicima imao niz propusta.

- Kod kaznenih udaraca je prema novim pravilima golmanima sada dozvoljeno da jednom nogom budu na liniji u momentu kada se izvodi udarac. Ako su obe noge van linije, smatra se da je prekršio to pravilo. Ono što sam ja video, prvi penal je morao da se ponovi, tu je bilo evidentno, ostali su bili na granici - ističe Đurović, ali dodaje da su uslovi za izvođenje penala bili neregularni jer su igrači Radničkog ometani laserima.

FOTO: N. Paraušić

 

- Svi igrači Radničkog su tokom penal serije ometani laserima. Sudija ne sme da dozvoli to, mora da stvori igračima uslove da mogu regularno da izvedu kazneni udarac, ali to je ona priča o velikima i malima.

Za Raku Đurovića je sporno i isključenje Nikole Štulića.

- Te provokacije kada neko stavlja ruku na uvo ili prst na usta se vide svuda na utakmicama širom Evrope, pa se igrači ne kažnjavaju. Ali i nakon što je dobio žuti karton, nije smeo da bude isključen, jer se kartoni ne sabiraju u penal-seriji. Mogao je da bude opomenut i da ostane na terenu da može da izvede potencijalno ponovo penal.

- Setićemo se da je takva slična situacija bila, ako se sećate, u finalu Kupa prošle godine kada je Stojković dobio drugi žuti karton u penal seriji, pa nije isključen. Takođe, svi koji su utrčali sa klupe su morali da budu isključeni. Žuti kartoni mogu da se daju u slučaju da su ušli da spreče sukob, a ovde je većina ušla na teren da se dalje obračuna, što je automatski isključenje - zaključio je Raka Đurović.

Bonus video: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere