PARTIZANOVA ZNAČKA KRAJ SRCA: Grobar od rođenja usred Praga dočekao crno-bele i to na - recepciji

M.B.

17. 02. 2022. u 16:32

NA kraju sveta da igra Partizan, on neće nikada ostati sam. Grobarski šlager poznih osamdesetih dobio je potpunu potvrdu uoči večerašnje utakmice sa Spartom u šesnaestini finala Lige konferencija.

ПАРТИЗАНОВА ЗНАЧКА КРАЈ СРЦА: Гробар од рођења усред Прага дочекао црно-беле и то на - рецепцији

M. B.

Ekspediciju crno-belih i reportere "Novosti" nije dočekao prepev one poznate "Računajte na nas", ali smo uz klavirsku ariju, usred praškog hotela "Don Đovani", pronašli partizanovca od glave do pete.

Pogled je najpre pao na rever sakoa ljubaznog recepcionara na kojem je bila zakačena značka u obliku grba srpskog fudbalskog velikana. Najpre smo pomislili da je u pitanju formalna dobrodošlicu ljubaznih domaćina, ali je crno-belo znamenje nosio samo on.

- Zovem se Ivan Milovanović i grobar sam 50 godina. Što bi se reklo, od rođenja - priča nam za pultom recepcije vidno uzbuđen što je ugostio svoje ljubimce. 

Dok spretno upućuje goste koji u grupama pristižu i deli kartice od soba kao na pokeraškom stolu, ovaj Beograđanin koji od 1999. živi u češkoj prestonici pripoveda nam zanimljivosti u vezi sa simbolom Partizana koji je priljubio uz srce.

- Pre četiri godine u naš hotel je došao jedan simpatični Španac. Ja sam i tada na reveru imao zakačenu značku crno-belih. On se zagledao u nju i na moje iznenađenje uzviknuo: Partizan Belgrado... Zatim se odjednom sagnuo i otvorio svoju torbu i iz nje izvadio značku Partizana! Malo je reći da sam bio prijatno iznenađen.


Ivan nam kaže da su ga od tog dana crno-bele boje zauvek spojile sa senjor Franciskom, Madriđaninom, velikim navijačem Atletika, koji je obožavao mistera Radomira Antića.

- Strastveni je kolekcinar fudbalskih znački i svaki puta kada dođe, a dolazi ovde dva puta godišnje, donese mi jednu - kazao nam je Ivan.

M. B.

 

Rekao nam je i da redovno gleda Partizanove utakmice na televiziji.


- Ovu poslednju protiv Radničkog sam samo malo gledao. Nestao mi signal. Živce sam pogubio - jadao nam se verni grobar iz Praga, koji se nada da će večeras bodriti svoje ljubimce uživo na Letni.


- Obećali su mi ovi iz uprave kartu. Valjda će se naći neka...

BONUS VIDEO: Čuveni atomski sat u Pragu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije