VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Barselona ima novog trenera - i to legendu!

D. N.

08. 11. 2021. u 13:48

BARSELONA je uspela u svojoj nameri.

ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Барселона има новог тренера - и то легенду!

Tanjug/AP

Njen legendarni fudbaler Ćavi Ernandez ovog ponedeljka je stavio potpis na ugovor i postao novi trener giganta u kome je i pružao najbolje partije u svojoj briljantnoj karijeri.

Prethodno je dosadašnji Ćavijev klub Al Sad pristao da pusti čuvenog Španca u bivši klub i to za obeštećenje od čak pet miliona evra.

Ćavi je potpisao "za" Barsu na stadionu Nou Kamp, na kome je svojim fudbalskim čarolijama oduševljavao hiljade navijača slavnog kluba.

Okupljene pristalice Barse su (pre)dugo čekale povratak legende, koja je odmenila Ronalda Kumana, smenjenog zbog niza loših rezultata.

A kada su videli da se Ćavi i zvanično vratio, dočekali su ga ovacijama.

Koga će Ćavi da dovede kao pojačanja?

Kako je javio španski "Nasional", Barselona će najpre pokušati da angažuje Danija Olma, ali i Pola Pogbu kome ističe ugovor, dok sam Ćavi želi da se dovede i Erling Haland, kao nova prva napadačka opcija. 

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Erling Braut Haland

- Još jedan mlad igrač koga želi je štoper Sevilje Žil Kounde, ali je pitanje da li će Barselona imati novca za njega. Čelsi je nudio pravo bogatstvo letos, ali transfer se nije desio - pisao je "Nasional" tokom minulih sedam dana.

Ćavi Ernandez - impresivna fudbalska biografija

Ćavi Ernandez Kreus, kako glasi puno ime slavnog fudbalera, ima 41 godinu i za Barselonu je odigrao čak 767 mečeva. Dao je 85 golova za to vreme, ali mnogo više je oduševljavao svojim bravurama u veznom redu, gde je dugo "vladao" sa Inijestom, a ispred njih briljirao Mesi, uz ostale zvezde kluba.

Ćavi je čak osam puta osvajao titulu prvaka Španije, u četiri navrata Ligu šampiona, a sa reprezentacijom Španije bio je pobednik i Svetskog prvenstva (2010. godine) i dvaput šampion Evrope (2008. i 2012). Za "furiju" je igrao 133 puta i 13 puta bio strelac.

Igračku karijeru priveo je kraju u Al Sadu iz Katara (od 2015. do 2019), gde je i počeo da se bavi trenerskim poslom.


BONUS VIDEO  Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)