"LUDNICA" ZBOG SRBINA: Dušan Vlahović ima novu cenu, ovo nije mogao ni da sanja

Novosti online

26. 10. 2021. u 17:57

DUŠAN Vlahović proživljava možda i najburnije dane svog života.

ЛУДНИЦА ЗБОГ СРБИНА: Душан Влаховић има нову цену, ово није могао ни да сања

FOTO: AP/Tanjug

Ovih dana je, fudbalski posmatrano, prilično burno u Firenci, i to nakon što je uprava Fiorentina izašla u javnost sa oštrim saopštenjem da srpski reprezentativac ne želi da potpiše novi ugovor. A uradila je to iako on nije u obavezi da produžuje saradnju, a i iako aktuelni sporazum traje još maltene dve godine.


Takvim javnim nastupom čelni ljudi kluba iz Firence "nahuškali" su tifoze na srpskog špica, kog su izviždali prilikom predstavljanja uoči meča 9. kola Serije A sa Kaljarijem. I, to kao da je uzdrmalo našeg reprezentativca: Vlahović je, iznenađujuće za mnoge, rešio da ne šutira penal koji je dosuđen za njegov tim, pri rezultatu 0:0. Međutim, nije prošlo dugo, a u nastavku tog meča desio se pogodak koji je Dušan Vlahović postigao istinskom fudbalskom majstorijom.

I, logično bi bilo da kada neko iz meča u meč dokazuje svoju fudbalsku veličinu, a to ulepšava istinskim čarolijama, da mu cena raste.

Ali, specijalizovani španski portal za fudbalske transfere, "Fićahes", tvrdi da je cena za srpskog napadača - drastično pala.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović

Evo i kako glasi taj tekst:

"Nakon što je shvatila da Dušan Vlahović ne želi da potpiše novi, duži ugovor, uprava Fiorentine već razmatra ideju da ga proda u zimskom prelaznom roku. A da bi to uradila, "viola" je rešila da spusti njegovu cenu na 60 do 65 miliona evra.

Pre dve sedmice, predsednik kluba, Amerikanac italijanskog porekla Roko Komiso, potvrdio je da je Vlahović odbio ponudu i da će, shodno tome, Fiorentina pokušati da ga proda. 

Od tada su se pojavile brojne glasine. Zapravo, ne prođe ni jedan jedini dan a da neki medij ne spekuliše o njegovoj budućnosti. U poslednjih nekoliko sati, Gazeta delo sport je javila da su čelnici kluba iz Firence, kako bi obezbedili transfer već predstojećeg januara, spustili cenu sa 90 na 60 do 65 miliona evra.

Među onima za koje se zna da su zainteresovani su Atletiko Madrid, Juventus, Totenhem, Bajern Minhen i Inter. Ostaje da se vidi da li će neko od tih klubova povući konkretan potez, ili će se opredeliti da sačekaju do leta, kada bi momak sa Balkana bio samo godinu dana udaljen od završetka saradnje s Fiorentinom, što bi onda upravu tog kluba stavilo pod još veći pritisak", zaključuje se u tekstu pomenutog španskog portala.

FOTO: AP

Dušan Vlahović

Podsetimo, Dušan Vlahović je u nedavnom intervjuu za "Novosti" istakao da živi svoj fudbalski san, a kako igra - sigurno je da ga ni najnovije glasine o ceni neće omesti da nastavi da pruža odlične partije. Kako u dresu Fiorentine, tako i u dresu reprezentacije Srbije, koja 14. novembra u Lisabonu protiv prvaka Evrope, Portugalije, igra meč koji odlučuje o tome da li će domaćin ili "orlovi" otići na Mundijal, odnosno ko će kao drugoplasirani u kvalifikacionoj grupi morati u baraž. Vlahović je dao tri gola na poslednja dva meča Srbije i, po svemu sudeći, ne namerava da stane, ma kolike da su trenutne procene njegove vrednosti na "fudbalskoj pijaci".


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!