DELIJE I GROBARI U "RATU" ZBOG TOME ZDRAVKOVIĆA: Svi su mislili da je zvezdaš, ali ova izjava je šokirala sve

Novosti online

03. 10. 2021. u 08:09

Ovih dana, ponovo se priča o "kralju boema" Tomi Zdravkoviću, zbog filma o njegovom životu koji već uveliko puni bioskopske sale.

ДЕЛИЈЕ И ГРОБАРИ У РАТУ ЗБОГ ТОМЕ ЗДРАВКОВИЋА: Сви су мислили да је звездаш, али ова изјава је шокирала све

Foto Arhiva "Novosti"

A usred priče o Tomi već godinama se vodi polemika za koji fudbalski klub je navijao. Mnogi veruju da je legendarni pevač bio navijač Crvene zvezde, ali postoji dokaz da je ipak voleo Partizan!

Godinu dana pre smrti, u avgustu 1990. godine "kralj kafana" je dao intervju za Zvezdinu reviju, u kom je pričao o svojoj velikoj ljubavi prema crveno-belom dresu.

"Cenim Rajka Mitića, DŽajića, Piksija i druge velikane našeg kluba koji su od Zvezde naprivili ono što danas jeste. Pa, bio bih lud kad ih ne bi cenio. Znači ne bi znao ništa. A ja znam... Gledao sam ih sve. Još sam dolazio na stari stadion. Onda gledao iz dana u dan kako se diže i raste Marakana. Danas kad dođeš u Zvezdu imaš šta da vidiš – Svetsko fudbalsko čudo. Kažu – a Partizan?... Ma kakvi. To bi bilo isto kao kada bi upoređivao Elektronsku industriju (Niš) i Filips. Ma gluposti. Obišao sam svet, ali ono što Zvezda ima i kakav je ona gigant, malo klubova može da se pohvali", govorio je između ostalog Toma.

Legendarni pevač je navodno gledao sve utakmice Zvezde, naravno, kad su mu obaveze to dozvoljavale...

Međutim, na društvenim mrežama se pojavio isečak jednog Tominog kratkog intervjua koji je 1984. godine dao za "Sabor". U kratkim crtama je opisivao sebe, a odgovor koji je dao na jedno pitanje izazvao je oduševljenje kod navijača Partizana.

Naime, na pitanje: "Klub za koji navijam" , odgovor je bio:

"Za svaki koji igra protiv Crvene zvezde."

Upravo ovaj isečak izazvao je veliku polemiku na društvenim mrežama između navijača Crvene zvezde i Partizana.

Jedno je sigurno, Toma Zdravković je voleo fudbal i pratio je sve utakmice koje je mogao, gosti su mu često bili legendarni fudbaleri, a brat Novica je to potvrdio – jednom prilikom ispričao je da je Toma išao na utakmice Rada, kad god se igralo na Banjici.

Štaviše, dok se lečio na VMA, Toma je znao da „skokne“ do najbližeg stadiona, a to je bio objekat Građevinara, tik preko puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)