STANKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Pričao o novom Kangi, starom Pavkovu i kasnom Dioniju

Novosti online

07. 09. 2021. u 09:35

ŠEF struke Crvene zvezde Dejan Stanković u intervjuu za Sportski žurnal napravio je retrospektivu svega urađenog u dosadašnjem toku sezone, ponovivši da je plasman u Ligu Evrope veliki uspeh za čitav klub.

СТАНКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Причао о новом Канги, старом Павкову и касном Дионију

FOTO: M. Vukadinović

Mladi strateg se osvrnuo i na detalje u samoj ekipi, transformaciju pojedinih igrača, kao i na činjenicu da se iskusni vezista Gelor Kanga u potpunosti stavio u službu tima, a onda ga svojim kvalitetima povukao napred.

- Kanga se mnogo promenio kao ličnost i fudbaler. Igra u „zahtevu“ i odrađuje ono što se traži od njega. Postao je odgovorniji na terenu. Pre je možda lutao, radio kako je želeo, sad je drugačije. Promenio se u svakom vidu reči na bolje. Ne kažem da je bio neki problem, ali je imao svoj karakter, što je negde i za poštovanje, kad ga ima i ne da na sebe. Poslednjih godinu dana to je stavio u službu tima, a tim prepoznaje. To što se nije skidao na pripremama protiv Šturma i dizala se frka, mi smo unutra znali zašto je tako. Posle toga je igrao, pokazao odgovornost, vukao ekipu, tim ga čuva, tim mu veruje. Preponosni smo na našu grupu i stvari koje radimo, a imamo još dosta toga zajedno sa klubom i navijačima da napravimo - rekao je Dejan Stanković.

U važnom trenutku, kada je ekipi bio potreban napadač koji će slomiti protivnika, Stanković je u vatru gurnuo Milana Pavkova i pogodio u metu. Sada od golgetera iz Begeča zahteva da bude konstantan.

- Kontinuitet. Da svaki meč igra kao da je najbitniji. Biranja nema, pošto sam ja sa njima direktan, kažem mu: „Paki, ne može da bude otkucaj srca, pa da idemo na aparate. Sve nas zadiviš, pa nas spustiš. Hajde da svaki dan bude umeren. Ne mora da bude sve, pa nula”. Pa nastavim: „Navijači te čekaju, OK imaš kredit zbog gola, ali daj da bude konstantno i kad ne bude gol da budemo zadovoljni tvojom partijom. Tvoje je da zadržiš, odložiš, skočiš, dođeš, zatvoriš.... Budi deo nas”. Videli ste da ide ka boljem, četiri utakmice je počeo, kad radiš dobro i pošteno vrati se - dodaje Stanković.

FOTO: M. Vukadinović

 

Mnogi su na kraju prošle sezone smatrali da Dijego Falčineli treba da ostane i da su ga se crveno-beli olako odrekli.

- Niko ga se nije odrekao, išlo je prirodnim putem. Kada neko napiše da je Falći bio promašaj, smejem se. Dijego je uradio mnogo za ekipu i to će reći svaki momak sa kojim je igrao. Pozajmica je završena, dao je šta je dao i imao je razloge zbog kojih se vratio u Italiju. Od prvog momenta bio je top, mogu da kažem jedno veliko hvala, sa čime bi se složili saigrači.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Kao zamena je stigao Lois Dioni, ali momenat nije bio pravi. Zvezda je završavala pripreme, a on nespreman dočekao velike izazove.

- Dioni je kasno došao, u momentu izuzetno važnih utakmica. Nije prošao ono što smo želeli. Polako dolazi sebi, vraća snagu i ulazi u sistem. Doprineće timu, koliko, zavisi od njega, mora da bude fokusiran, počeo od starta utakmicu ili sa klupe.

Rišairo Živković bi trebalo da omogući crveno-belima da igra na više načina, baš kao što on može da igra na različitim mestima u napadu.

- Videćemo od Rišaira na treninzima kako se bude pokazao na kojoj će poziciji igrati. Videli ste da nismo fiksni sa formacijama, adaptiramo se onako kako nam odgovara. Ima brzinu, tehniku, talenat i karakter. Super se namestilo što je došao u reprezentativnoj pauzi, proći će kompletan pripremni period, tako da ćemo ga imati sve boljeg kako dani budu prolazili. Dosta očekujem od njega. Radilo se na Čumićevom dolasku, jednostavno nešto ne može i to tako treba prihvatiti, nije kraj sveta što nije došao. Upotpunili smo sa Rišairom što je trebalo, imamo iskustva i mladost. Tu mislim na Nikolića i Petrovića, koji su ostali. Tu su Stanić i Gordić. Imamo nekoliko mladih momaka koji obećavaju - poručio je između ostalog Stanković.

(Sportski žurnal/Mocart)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili