ZVEZDA I PARTIZAN DRUGI NAJVREDNIJI U SVOJIM GRUPAMA: Crno i crveno-beli sa realnim šansama za prolaz dalje!

A. Ilić

27. 08. 2021. u 16:09

ODRŽAN je danas žreb za grupnu fazu Lige Evrope i Lige konferencija. U njima su Zvezda i Partizan dobili svoje protivnike u grupnoj fazi, a opšte je mišljenje među navijačima da su "večiti" dobro prošli.

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН ДРУГИ НАЈВРЕДНИЈИ У СВОЈИМ ГРУПАМА: Црно и црвено-бели са реалним шансама за пролаз даље!

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Crvena zvezda igraće u grupi "B", zajedno sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom. Ukoliko pogledamo vrednost klubova na specijalizovanom sajtu za vrednost fudbalera "Transfermarkt" apsolutni favorit u grupi je Braga čija je vrednost 115.35 miliona evra. 

Pojedinačno, Rikardo Horta je najvredniji igrač tima sa vrednošću od 14 miliona evra, a četvorica fudbalera je vrednosti preko 10.000.000 evra. 

Druga je Crvena zvezda, vrednost šampiona Srbije je 58.85 miliona evra, a najvredniji fudbaler je Mirko Ivanić kojeg "Transfermarkt" procenjuje na 6.5 miliona evra. 

Crveno-beli će voditi bitku sa Mitđilandom za drugo mesto ako gledamo samo vrednost timova, Danci su procenjeni na 52.10 miliona, a najvredniji su Evander i Andres Drejer koji su procenjeni na šest miliona evra. 

Najmanju vrednost ima Ludogorec koji se ceni na 35.5 miliona evra, čiji je kapiten Anton Neđakov procenjen na 3.2 miliona evra. 

U Partizanovoj grupi "F" Lige konferencija situacija je daleko jasnija. Gent je najvredniji tim sa 50.65 miliona evra, a ELiša Ovusu najvredniji fudbaler sa vrednošću od 5,5 miliona evra. 

Partizan je na drugom mestu sa procenom od 29.90 miliona, a najvredniji je mladi Nemanja Jović, talentovani napadač procenjen je na 3.5 miliona evra, a svoju vrednost bi u slučaju dobrih igara u evropskim mečevima mogao dodatno da uveća. 

Vrednost kiparskog tima Anortozisa procenjena je na 10.68 milion evra, najvredniji igrač je Kostakis Artimatas koji vredi 800.000 evra, dok je ceo tim Flore iz Talina procenjen na 4.5 miliona evra.

Podsetimo, tim Flore je već igrao sa srpskim klubovima kada je 2019. godine izbacio Radnički iz Niša u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda