PREOKRET! MESI NE MOŽE U PSŽ? član Barselonine uprave podneo zahtev EK za blokadu dolaska Argentinca na Park prinčeva

Novosti online

09. 08. 2021. u 16:11

LIONEL MESI se oprostio od navijač Barselone i potvrdio da je "realan sled događaja" njegov prelazak u Pari sen Žermen. Pojedinci iz uprave Barselone izgleda teško s mire s time.

ПРЕОКРЕТ! МЕСИ НЕ МОЖЕ У ПСЖ? члан Барселонине управе поднео захтев ЕК за блокаду доласка Аргентинца на Парк принчева

Foto: EPA

Jedan član uprave katalonskog kluba podneo je zahtev Francuskom sudu i Evropskoj komisiji da blokiraju ugovor Argentinca i PSŽ jer u Francuskoj nije doneta odredba o poštovanju finansijskog fer-pleja.

U pravilniku se navodi da fudbalski klubovi ne smeju da troše više novca na plate svojih timova nego što zarađuju. Ista pravila važe u većini drugih najjačih evropskih fudbalskih liga, ali ne i u Francuskoj, a razlog tome je, prema mišljenju člana Barselone koji je podneo zahtev, to što čelnici francuskog fudbala na svaki način žele da pomognu PSŽ da postane šampion Evrope .

On kaže da bi svaki transfer Mesija u PSŽ bio "narušavanje konkurencije sa drugim nacionalnim ligama" i da bi kao takav bio "štetan i za navijače Barselone". To bi takođe uticalo na tržišnu konkurenciju unutar Evropske unije i stoga bi predstavljalo nelegalnu državnu pomoć.

U međuvremenu, hiljade navijača PSŽ okupilo se ispred pariskog aerodroma kako bi dočekalo Mesija, iako on još nije napustio glavni grad Katalonije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna