DRAGAN JOVIĆ IZ TOKIJA: Retko koja zemlja podržava sport kao naša - Uložila je u sportiste, a oni joj vraćaju medaljama (VIDEO)

Novosti online

28. 07. 2021. u 10:37

DRAGAN Jović, trener tekvondiskinja, koje su osvojile medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, govorio je o velikom uspehu naših sportistkinja, kao i o velikoj podršci države sportu.

ДРАГАН ЈОВИЋ ИЗ ТОКИЈА: Ретко која земља подржава спорт као наша - Уложила је у спортисте, а они јој враћају медаљама (ВИДЕО)

FOTO: EPA

- Ja se politikom uopšte ne bavim, ali ono što svi moraju da znaju i treba da budu otvoreni kad se o sportu radi, retko koja zemlja podržava sport kao naša, retko u kojoj zemlji se ulaže ovako kao što se ulaže kod nas. Zato mi je mnogo drago što vraćamo državi rezultatima, mnogo mi je drago što se ovako sport vidi u medijima i što se na ovakav način predstavlja sportski rezultat. Imamo mnogo problema sa druge strane, imamo mnogo dece koja kreću nekim lošijim putem, mislim da sportisti treba da im budu uzor i mislim da je država odabrala pravi način na koji može da ih skrene sa stranputice, a mi kao reprezenti sporta moramo da se potrudimo, da damo sve od sebe, da budimo pravi primer, što sportisti i rade – rekao je Jović u Jutarnjem programu Prve televizije.

- Država je uložila u sportiste, sportisti vraćaju medaljama i mislim da je to vrlo korisno za našu zemlju. Čuo sam najavu o nagradama i benefitima koje daju razne države, ja znam da toga trenutno nema u našem sportu, pitanje je koliko bi imali takmičara i koliko bi uspeli da isplivamo jer naš sport je relativno mali. Ako ne uzmemo medalju na Olimpijskim igrama pitanje je da li bi nas zvali u emisiju, svetska i evropska medalja traju nekoliko dana, ali olimpijska medalja je večnost. Da nema nekog da nas prati, a kada nemate sponzore, nemate neke finansijere, država je jedina koja može da održi sport i to naša radi i hvala joj veliko na tome. Ko kaže drugačije, mislim da ne govori istinu – kazao je Jović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna