BOLT IZ KOLUMBIJE ZA ZVEZDIN BEDEM: Na 100 metara trči 10,4 sekunde, ima 13 nastupa za reprezentaciju

Novosti online

22. 06. 2021. u 08:23

CRVENA zvezda je nakon dovođenja Aleksandra Dragovića sve snage usmerila na Aleksandra Prijovića, ali izgleda da će pre njega angažovati još jedno pojačanje iz inostranstva!

БОЛТ ИЗ КОЛУМБИЈЕ ЗА ЗВЕЗДИН БЕДЕМ: На 100 метара трчи 10,4 секунде, има 13 наступа за репрезентацију

Foto: EPA

Ako ne dođe do velikog obrta, novo pojačanje Crvene zvezde biće kolumbijski bek Hoan Mohika (28), prenosi današnji "Sportski žurnal". Pregovori su u odmakloj fazi i očekuje se da uskoro sve bude definisano oko njegovog otkupa iz Đirone.

Hoan Mohika nastupa za španskog drugoligaša i ima ponudu da dođe u klub koji će se boriti za grupnu fazu Lige šampiona u kojoj je već igrao sa Atalantom prošle sezone.

Radi se o veoma brzom fudbaleru koji se bavio atletikom i 100 metara pretrči za 10,4 sekunde.

Njegova pozajmica u Bergamu poništena je u januaru, tako da je Mohika otišao u Elče, klub kome je sa 17 nastupa pomogao da izbori opstanak u Primeri, ali izgleda da oni nisu obezbedili dovoljna sredstva kako bi ga otkupili.

Klauzula je iznosila 2.500.000 evra, ali u Zvezdi ne planiraju toliko da plate i pregovori se vode u drugom smeru pošto Mohiki ugovor ističe za godinu dana.

Ako se pregovori sa 28-godišnjim levim bekom završe na pozitivan način, onda će startni levi bek u prethodne četiri sezone - sjajni Milan Rodić - dobiti dozvolu da pređe u Trabzonspor, ali ako crveno-beli dobiju ponudu koja ih zadovoljava.

Hoan Mohika je karijeru počeo u Akademiji, potom je igrao za Ljaneros i Deprtivo Kali, a još od 2013/14 je u Španiji. Igrao je za Rajo Valjekano, Valjadolid, Đironu i Elče, odnosno pomenutu Atalantu u Italiji.

Za reprezentaciju Kolumbije ima 13 nastupa i jedan pogodak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!