OPROŠTAJ NESTAŠNOG LORDA: Niklas Bendtner okačio kopačke o klin

Đ. S.

03. 06. 2021. u 19:36

JEDAN od najživopisnijih igrača evropskog fudbala je odlučio da kaže: dosta je, povlačim se. Niklas Bendtner (33), nekadašnji špic Arsenala, Rozenborga, Volfsburga... poznat po brojnim gafovima kako van, tako i na samom terenu, odlučio je da okači kopačke o klin i pronađe drugu životnu zanimaciju, mimo najlepše igre.

ОПРОШТАЈ НЕСТАШНОГ ЛОРДА: Никлас Бендтнер окачио копачке о клин

FOTO: AP

Često rastrzan između noćnog života i postizanja golova, Danac Bendtner, kome su navijači nadenuli nadimak Lord, nikada nije dostigao pun potencijal koji je u njemu video Arsen Venger, kada ga je kao 16-godišnjaka doveo u Arsenal.

Karijeru je završio kao član danskog niželigaša Tarnbija, a o svemu što se dešavalo između tog dolaska na legendarni "Hajberi" pa sve do danas, mogla bi da se napiše knjiga koja bi verovatno postala instant bestseler.

Kao u onoj priči o doktoru Džekilu i gospodinu Hajdu, Bendtner je znao da postane igrač koji je kao rezervista postigao najbrži gol u istoriji fudbala (1,8 sekundi) protiv omraženog im Totenhema, ali isto tako je znao da osvane na naslovnici britanskih tabloida, kako izlazi spuštenih pantalona iz noćnog kluba posle ispadanja Arsenala iz Lige šampiona.

Pamti se i jedna priča iz Kopenhagena kada se pijan trljao o taksi nakon što je samo naprasno nestao iz Londona i nikome se nije javio. Gaf koji ga možda i najbolje opisuje jeste onaj sa prvenstva Evrope 2012, kada je u dresu Danske na EP 2012. posle gola Portugaliji skinuo šorts i pokazao donji veš sa natpisom jedne kladioničarske kompanije, što mu je donelo ogromnu kaznu UEFA.

Više puta je hapšen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, 2018. je proveo 50 dana u zatvoru zbog napada na taksistu, često je bio meta podsmeha zbog nespretnih reakcija na terenu, ali teško da je sa Lordom ikada bilo dosadno.

UMALO IGRAČ PARTIZANA

KADA je 2019. birao novi klub, Niklas Bendtner umalo nije završio i u Partizanu. Ipak, Danac je odlučio da se vrati u rodnu zemlju i zaigra za Kopenhagen, a crno-beli su prestali da tragaju za novim špicem pošto su u tom trenutku već imali i Umara Sadika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!