OTIŠAO JE MOJ TOCILO: Oproštaj Nedžada Salkovića od Tozovca - Bio je najveći šarmer u bivšoj Jugoslaviji!

S. D.

08. 04. 2021. u 22:45

LEGENDARNI bosanski pevač Nedžad Salković (80) sa nevericom je primio vest o smrti Predraga Živkovića Tozovca.

ОТИШАО ЈЕ МОЈ ТОЦИЛО: Опроштај Неџада Салковића од Тозовца - Био је највећи шармер у бившој Југославији!

Foto ATA Images

Princ sevdaha ističe da takvi kao on nikad ne umiru. Prisetio se zajedničkih turneja i druženja, ali i njihovog poslednjeg susreta.

- Izgubio sam velikog prijatelja, bio je neponovljiv umetnik i najveći šarmer u bivšoj Jugoslaviji - kaže, za "Novosti", Salković.

- Imao je mnogo duha i uvek je bio raspoložen. Njegove bezvremenske pesme, kompozicije, a posebno interpretacija, živeće večno. Od milja sam ga zvalo Tocilo. Bili smo zajedno na mnogim turnejama, prošli smo gotovo ceo svet sa "Beogradskom estradom". Sećam se, sedamdesetih godina smo Mirjana Barjaktarević, Slobodan Mulina, Tozovac i ja, uz ansambl Danila Blagojevića, celu godinu proveli na jugoslovenskoj turneji. Za 365 dana imali smo više od 400 koncerata.

Foto N. Skenderija

 

Jedini živi tumač tradicionalne bosanke pesme iz plejade njenih velikana pamti i koncert u beogradskom "Domu sindikata", kada ga je Tozovac u holu zagrlio i pred svima rekao: "Ovo je moj najbolji kolega."

- Nikada nismo nijednu ružnu reč rekli jedan o drugom - naglašava Nedžad.

- Poslednji put smo se videli na veličanstvenom koncertu "60 najlepših narodnih pesama" na beogradskom "Tašmajdanu" 2018. Tada smo se ispričali, a bilo je i suza, obostrano. Dragi moj Tozo, neka ti je laka zemlja i da dragi Bog tvojoj duši podari rajske lepote.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)