"ŠARENICA" NA MALIM EKRANIMA U DRUGAČIJEM RUHU: Ovo je naš novi dom

J. BANjANIN

10. 10. 2020. u 07:13

POČETAK jeseni, čak i ove godine, donosi novitete na male ekrane, pa i u jednu od najdražih televizijskih emisija - "Šarenicu".

ШАРЕНИЦА НА МАЛИМ ЕКРАНИМА У ДРУГАЧИЈЕМ РУХУ: Ово је наш нови дом

Foto: Nikola Ristić

Uskoro će pune tri godine kako su njeni domaćini Slobodan Šarenac i Ana Emić, a izgleda da je došlo vreme za promene. Ne brinite, njih dvoje ne idu nigde, a ono što je izmenjeno su scenografija, boje, najavna špica - ukratko vizuelni identitet emisije.

U poznatom terminu, vikendom od 9.00 na Prvom programu Radio-televizije Srbije, uživamo u novim bojama "Šarenice", ali staroj priči - onoj koju volimo da gledamo.

Kada uđete u dobro poznati studio na Košutnjaku, sve deluje novo. "Jesmo li mi bili ovde ranije?", pitaju se stari, rado viđeni gosti, a članovi ekipe na sve strane zagledaju detalje nove scenografije.

- Ovo je naš dom, a sada smo ga preuredili. Atmosfera i toplina su stari, ali su boje i detalji novi. Uživamo u ovim promenama, sve nam je zanimljivo, dobili smo nalet nove energije - priča domaćica popularne "Šarenice" Ana Emić.

Foto: Nikola Ristić

Zaista, u studiju sve blista, tu je i KUD, gosti se smenjuju, priča se o Osečini i Dragačevu, iz Idvora stižu priče povodom rođendana Mihajla Pupina, glumci pričaju o novim serijama, a zvuci trube ore se Košutnjakom. Svet onakav kakav bi trebalo da bude - veseo, šaren, pozitivan, sa mestom za svakoga...

- Emisija "Šarenica" je jedna od retkih koja gotovo da nije imala pauzu, radili smo na otvorenom tokom leta, a ja sam pre toga bila "na pozajmici" u informativnom programu gde sam radila vesti. Okolnosti su bile posebne, a posao nas na televiziji bio je da gledaocima koliko-toliko olakšamo život - dodaje voditeljka.

Foto: Nikola Ristić

Njen dragi kolega Šarenac je, tokom prinudne prolećne pauze, nesebično pomagao nastavnicima i profesorima u programu "Moja škola", tako da odmora nije bilo.

- Vratili smo se kada je počelo leto i, poštujući sve mere zaštite, bili smo jedni od retkih koji su radili uživo i pred ljudima. Najviše volim rad napolju, jedino mi je žao što ovog leta nismo mogli da napravimo uobičajeni karavan i obiđemo sva mesta po Srbiji gde smo obećali da ćemo doći - naglašava Slobodan Šarenac. - Imali smo malu bojazan od toga kako će gledaoci i gosti prihvatiti novine u emisiji. Kada imate tako vernu publiku kao što je ima "Šarenica", može da se desi da i najmanja promena izazove negodovanje. Ali, ispostavilo se da smo uspeli u nameri da novim izgledom studija pojačamo pozitivni efekat koji naša emisija ostavlja. Zadržali smo isti koncept - malo priče, malo priloga, malo muzike, a to je ono na šta su ljudi navikli.

Foto: Nikola Ristić

ISTRAŽUJEMO SVE BOJE SRBIJE

NOVI studio dao im je, kažu voditelji "Šarenice", nove ideje i novu inspiraciju.

- Teme su ostale iste, istražujemo sve boje Srbije, lepote i tajne onoga što je pred nama, a nekada nismo u stanju da ga pažljivo sagledamo. Zato smo mi tu, da upoznamo gledaoce sa svim onim što naša lepa zemlja ima da ponudi. Naše priče su u istom maniru, samo su boje u "Šarenici" sada osvežene i sjajnije - zaključuje Ana Emić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!