KAKO stvari stoje, lik legendarne jugoslovenske pevačice narodne muzike Silvane Armenulić, nećemo gledati samo u filmu i seriji "Toma", već i u ostvarenju "Silvana".

Komentari (2)

Ranko M

24.08.2020. 23:27

Bojim se da ce, prenaglasavajuci 16-godisnju Zilhu, reditelj "izgubiti" iz fokusa popularnu Silvanu. Takodje preti opasnost da, pricajuci pricu o "kafani" i zbivanjima oko nje, reditelj "zaboravi" estradnu Silvanu. Jer, mi koji smo u tom vremenu ziveli, znamo Silvanu i pamtimo njeno vrhunsko pevanje. Do sada ne prevazidjeno. Pricajuci pricu o jednoj 16-to godisnjoj kafanskoj pevacici, za koju nikada nismo culi, mozda ce u mnogome baciti "senku" a ovu "mega"pevacicu, rekao bih svih vremena, koju smo svi znali. U sve ovo, preti opasnost da reditelj, ukoliko "pretera" sa kafanskom pricom, dugorocno povredi osecanja nas koji Silvanu pamtimo kao veoma korektnog i dostojanstvenog umetnika-pevaca nase narodne muzike. Potrebno je biti veoma pazljiv, kako zbog secanja na Sivanu, tako i zbog njene porodice ali i nas, njenih postovalaca.

Dragan

25.08.2020. 15:08

U to vreme sam bio maloletan ali sam dobro zapamtio da je Silvana imala glas, slavuja i da je bila pevacica koja se jos dugo nece roditi na Balkanu.