ZBOG KORONE MOGUĆE I OTKAZIVANJE "EGZITA"

J. Simić

03. 07. 2020. u 08:42

ZBOG pandemije virusa korona, muzički festival "Egzit" nije u uobičajenom julskom terminu proslavio svoj 20. rođendan, a kako je trenutna epidemiološka slika sve nepovoljnija, nije sigurno da će se najslavnija muzička žurka u ovom delu sveta održati ni u odloženom terminu, od 13. do 16. avgusta, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Još jedno eventualno pomeranje datuma "Egzita", kako je rečeno "Novostima" u upravi festivala, bio bi izuzetno zahtevan logistički poduhvat, te bi novo odlaganje značilo i - otkazivanje festivala!

ЗБОГ КОРОНЕ МОГУЋЕ И ОТКАЗИВАЊЕ ЕГЗИТА

Foto: Novosti arhiva

- Od početka smo pratili sve propisane mere i pratićemo ih i ubuduće. Sve što nadležni zdravstveni organi odluče, mi ćemo ispoštovati, uključujući i opciju da se festival otkaže - poručuju iz "Egzit" tima.

Oni naglašavaju da danonoćno rade na tome da 20. "Egzit" učine što bezbednijim, te da su spremni i na potencijalno besplatno testiranje svih posetilaca kako bi festival bio "korona fri zona".

POZORJE, TAMBURICA I SAJAM

NIJE "Egzit" jedina manifestacija u Novom Sadu čije se održavanje u avgustu dovodi u pitanje zbog bujanja epidemije. Naime, za taj mesec prolongirani su i teatarski festival "Sterijino pozorje", festival "Tamburica" kao i Poljoprivredni sajam.

- U kontaktu smo sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i njihovim odeljenjem za masovne događaje, kako bismo i sa te strane dobili preporuku za mere koje je potrebno preduzeti i koji brzi testovi su najpouzdaniji - vele čelni ljudi novosadskog festivala.

Dodaju da, ipak, uz sve mere, veruju da je održavanje festivala mnogo bezbednije od drugih javnih okupljanja koja imamo svakodnevno i čije brojke svakog dana premašuju i po nekoliko festivala, kao što su cirkulacija stanovništva u javnom prevozu, restoranima, teretanama i drugim zatvorenim objektima, koji su neuporedivo opasniji od otvorenih prostora.

Da li će jubilarni "Egzit" biti još jednom odložen, ili čak otkazan, zavisiće od daljeg "ponašanja" virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!