PREMINUO GLUMAC BO HOPKINS: Bio je zveza filmova "Ponoćni ekspres" i "Američki grafiti"

Novosti online

29. 05. 2022. u 09:13

AMERIČKI filmski producent, reditelj, scenarista i glumac Bo Hopkins, poznat po ulogama u drami "Ponoćni ekspres" nagrađenoj Oskarom i "Američki grafiti" DŽordža Lukasa, preminuo je u osamdesetoj godini.

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ БО ХОПКИНС: Био је звеза филмова Поноћни експрес и Амерички графити

Foto: Profimedia

Vest je objavljena na glumčevom zvaničnom sajtu, prenosi magazin Verajeti.

- Sa velikom tugom saopštavamo da je Bo preminuo- navedeno je na sajtu.

NJegova supruga Sian potvrdila je da je Hopkins preminuo u subotu ujutru u bolnici u Van Najsu u Kaliforniji, od posledica srčanog udara koji je pretrpeo 9. maja, navodi Hollywood reporter.

Hopkins je rođen i odrastao u Grinvilu u Južnoj Karolini, kao Vilijam Moldin Hopkins. Odgajale su ga majka i baka nakon očeve smrti, kada je imao samo 9 godina. Sa 16 godina, Hopkins se prijavio u vojsku, nakon čega je odlučio da glumi, stičući iskustvo u letnjim produkcijama i gostujući na televiziji.

Hopkins je tokom duge karijere ostvario niz zapaženih uloga na filmu, ali i na televiziji.

Stekao je više od 130 glumačkih priznanja tokom svoje pola veka duge karijere i bio je najpoznatiji po sporednim ulogama u kojima se istakao, kao i u važnim studijskim filmovima između kasnih šezdsetih i kasnih sedamdesetih godina. Osim svojih filmskih uloga, imao je i brojne gostujuće nastupe na TV-u, uključujući NBC-jevu detektivsku dramsku seriju iz 1974. godine "The Rockford Files" i kultnu ulogu u ostvarenju "Čarlijevi anđeli".

Bo Hopkins je bio najpoznatiji po svojim nezaboravnim sporednim ulogama u filmovima poput "Američki grafiti", koje je napisao i vodio DŽordž Lukas pre "Ratova zvezda", a producirao Frensis Ford Kopola. Hopkins je igrao pored Rona Hauarda, Pola Le Mata, Harisona Forda i Ričarda Drajfusa kao "Mali DŽo" Jang, vođa grupe podmazivača po imenu Faraoni.

Pre svoje smrti, Hopkins se nastanio u Los Anđelesu sa suprugom Sijan i decom Metjuom i DŽejn. Daleko od velikih i malih ekrana, uživao je u pecanju, odgajanju koija i gledanju svog omiljenog bejzbol tima, Los Anđeles Anđela.

BONUS VIDEO:

NAPUSTIO NAS JE PRE TAČNO 4 GODINE: Nebojša Glogovac je u glumu "ušao" kao dečak na radiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)