PREMINUO GLUMAC BO HOPKINS: Bio je zveza filmova "Ponoćni ekspres" i "Američki grafiti"

Novosti online

29. 05. 2022. u 09:13

AMERIČKI filmski producent, reditelj, scenarista i glumac Bo Hopkins, poznat po ulogama u drami "Ponoćni ekspres" nagrađenoj Oskarom i "Američki grafiti" Džordža Lukasa, preminuo je u osamdesetoj godini.

ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ БО ХОПКИНС: Био је звеза филмова Поноћни експрес и Амерички графити

Foto: Profimedia

Vest je objavljena na glumčevom zvaničnom sajtu, prenosi magazin Verajeti.

- Sa velikom tugom saopštavamo da je Bo preminuo- navedeno je na sajtu.

Njegova supruga Sian potvrdila je da je Hopkins preminuo u subotu ujutru u bolnici u Van Najsu u Kaliforniji, od posledica srčanog udara koji je pretrpeo 9. maja, navodi Hollywood reporter.

Hopkins je rođen i odrastao u Grinvilu u Južnoj Karolini, kao Vilijam Moldin Hopkins. Odgajale su ga majka i baka nakon očeve smrti, kada je imao samo 9 godina. Sa 16 godina, Hopkins se prijavio u vojsku, nakon čega je odlučio da glumi, stičući iskustvo u letnjim produkcijama i gostujući na televiziji.

Hopkins je tokom duge karijere ostvario niz zapaženih uloga na filmu, ali i na televiziji.

Stekao je više od 130 glumačkih priznanja tokom svoje pola veka duge karijere i bio je najpoznatiji po sporednim ulogama u kojima se istakao, kao i u važnim studijskim filmovima između kasnih šezdsetih i kasnih sedamdesetih godina. Osim svojih filmskih uloga, imao je i brojne gostujuće nastupe na TV-u, uključujući NBC-jevu detektivsku dramsku seriju iz 1974. godine "The Rockford Files" i kultnu ulogu u ostvarenju "Čarlijevi anđeli".

Bo Hopkins je bio najpoznatiji po svojim nezaboravnim sporednim ulogama u filmovima poput "Američki grafiti", koje je napisao i vodio Džordž Lukas pre "Ratova zvezda", a producirao Frensis Ford Kopola. Hopkins je igrao pored Rona Hauarda, Pola Le Mata, Harisona Forda i Ričarda Drajfusa kao "Mali Džo" Jang, vođa grupe podmazivača po imenu Faraoni.

Pre svoje smrti, Hopkins se nastanio u Los Anđelesu sa suprugom Sijan i decom Metjuom i Džejn. Daleko od velikih i malih ekrana, uživao je u pecanju, odgajanju koija i gledanju svog omiljenog bejzbol tima, Los Anđeles Anđela.

BONUS VIDEO:

NAPUSTIO NAS JE PRE TAČNO 4 GODINE: Nebojša Glogovac je u glumu "ušao" kao dečak na radiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGANA VIŠE NIJE SAMA U DVORCU: Odlučio je da se vrati - sve objavio javno (FOTO)