VEČITI DEČAK DANAS BI NAPUNIO 50 GODINA: Sećanja kolega na Marka Živića koja će vas i rastužiti i nasmejati (FOTO)

Novosti online

04. 04. 2022. u 18:33

DANAS je 4. april, dan kada bi glumac Marko Živić slavio rođendan.

ВЕЧИТИ ДЕЧАК ДАНАС БИ НАПУНИО 50 ГОДИНА: Сећања колега на Марка Живића која ће вас и растужити и насмејати (ФОТО)

Foto: V. Danilov

 U Beogradskom dramskom pozorištu će večeras u njegovu čast biti odigrana predstava Let iznad kukavičjeg gnezda, prvi put bez Marka.

Pre šest meseci nas je zatekla vest da je Marko Živić preminuo nakon borbe sa koronavirusom, a njegove kolege su nam otkrile po čemu će pamtiti čoveka kog je bilo nemoguće ne voleti. Večeras će biti 210. izvođenje predstave Let iznad kukavičjeg gnezda, koja je na repertoaru čak 17 godina, a umesto Marka Živića, lik Martinija će igrati Mladen Sovilj.

Marko Živić bi danas napunio 50 godina, a njegove kolege ne kriju koliko im je teško dok rade na jednom ovakvom projektu, ali ističu da će u Markovu čast nastaviti igranje ove predstave.

- Uvek sam verovao da je umetnost više od života, kao film, a posebno pozorište. Ova naša predstava i sve što se događa sa njom najbolje to potvrđuje. Pozorište jeste više od života. Igrajući ovu predstavu 17 godina, ostali smo na žalost bez – Milorada Mandića Mande, nedavno Feđe Stojanovića, Borisa Komnenića, i na kraju, pre šest meseci, bez Marka Živića – izjavio je Dragan Bjelogrlić.

Mladi glumac Mladen Sovilj je, čini se, na najtežem zadatku pošto mu je pripala uloga Martinija, ali ističe da je jako motivisan i želi da sačuva uspomenu na Marka.

- Marko nam je ostavio jedno posebno raspoloženje u amanet. Pamtiću ga po bistrom oku, zainteresovanosti i po tome što kad razgovara sa tobom, uvek te sluša. Nije podrazumevao prijateljstvo i uvek je bio iskren i srdačan. Za kraj, Marko je najdivnije na celom svetu umeo da gunđa – rekao je Mladen .

Sećanje na Marka čuva i Milutin Mima Karadžić koji je jedva zadržavao suze prisećajući se različitih situacija sa preminulim kolegom.

- Ja u ovoj predstavi nisam od premijere, ali sve kolege su me prihvatile. Ovo je pomen na Marka, ali u pozorištu je to tako, ljudi odu, a predstava živi. Imam stotinu anegdota sa Markom, on je bio uvek duhovit i nasmejan, uvek smo se šalili na neki divan način. Kad smo bili na Brionima i kolege su se raspitivale kako da uzmu bicikl, kome to treba da se plati... Ja sam rekao „ja ne plaćam nikome ništa, uzmem bicikl i vozim“.

Foto: N. Skenderija

I tako ja uzmem bicikl i vidim trči neko dete, Nemac, za mnom, pa mu se priključuje i majka, ja gledam, ne verujem. Mislio sam da će stati, međutim oni trče sve vreme. I ja dođem do plaže i dam Marku bicikl i rekao sam mu „aj molim te nešto mi ova pedala nije dobra, provozaj da vidiš šta je“ i Marko seo na bicikl, pa su žena i dete nastavili da trče za njim. Ispostavilo se da bicikl nije bio na iznajmljivanje tako da fino smo se smejali, bilo je vrištanje – iskren je bio Mima.

Zasigurno je da umetnici ne umiru, večitog dečaka Marka Živića pamtićemo po maestralnim ulogama i sećanjima njegovih kolega koji ne dozvoljavaju da nestane uspomena.

BONUS VIDEO - JELENI UMIRU SAMI ZA KRAJ: Najpotresniji prizor sa sahrane Marka Živića

(Glossy)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)