SAGA OKO PISMA MEGAN MARKL SE NASTAVLJA: Izdavač uložio žalbu na presudu zbog objavljivanja sadržaja upućenog vojvotkinjinom ocu

Tanjug

09. 11. 2021. u 17:39

BRITANSKI novinski izdavač "Asosiejted njuzpejper" uložio je žalbu na odluku suda kojom je ocenjeno da je izdavač ugrozio privatnost vojvotkinje od Saseksa Megan Markl tako što je objavio delove njenog pisma koje je poslala "otuđenom ocu".

САГА ОКО ПИСМА МЕГАН МАРКЛ СЕ НАСТАВЉА: Издавач уложио жалбу на пресуду због објављивања садржаја упућеног војвоткињином оцу

Foto: Profimedia

Izdavač navodi da je Megan znala da će njeno pismo možda biti objavljeno, preneo je AP.

Megan je tužila "Asosiejted njuzpejper" zbog narušavanja privatnosti i kršenja autorskih prava, zbog toga što su list Mejl on sandej i portal Mejl onlajn objavili pet članaka u februaru 2019. godine, a u kojima su bili delovi njenog pisma ocu Tomasu Marklu.

Viši sud je presudio da je objavljivanje pisma nezakonito.

Advokat tuženog izdavača Endrju Kaldekot, međutim, danas je izjavio da pismo nije pisano u stilu "intimne komunikacije, samo za oči njenog oca".

- I gospodin Markl je mogao da ga otkrije medijima - rekao je advokat pred Apelacionim sudom.

Izdavaču je u martu naloženo da odštampa izjavu na naslovnoj strani u kojoj priznaje da je prekršio vojvotkinjina autorska prava, ali izjava nije objavljena dok se ne sačeka ishod žalbe.

 

BONUS VIDEO: 

VENČANjE KOJE JE OBELEŽILO 20. VEK: Lejdi Dajana je rekla "da", a to je gledalo 75 miliona ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest