ODALI POČAST ČARLIJU: "Roling Stonsi" održali koncert na stadionu u Sent Luisu pred 60.000 ljudi

V.N.

27. 09. 2021. u 22:54

KAMENjE se ponovo kotrlja. Rok dinosaurusi "Roling stonsi" održali su preksinoć na stadionu u Sent Luisu, pred 60.000 ljudi, prvi od 13 koncerata na američkoj turneji "Bez filtera", dvaput odlaganoj zbog korone.

ОДАЛИ ПОЧАСТ ЧАРЛИЈУ: Ролинг Стонси одржали концерт на стадиону у Сент Луису пред 60.000 људи

Foto AP

Ovo je prva turneja od 1963. bez bubnjara Čarlija Votsa, koji je preminuo krajem avgusta u 80. godini. Nastup je počeo sa praznom binom uz solo zvuk bubnja, dok su se Čarlijeve fotografije i snimci smenjivali na video-bimovima. Dok je publika skandirala "Čarli, Čarli", na pozornicu su izašli Mik Džeger (78), Kit Ričards (77) i Roni Vud (74) i zasvirali prvu pesmu Street Fighting Man. Nakon drugog hita It's Only Rock'n'Roll (But I Like It), Mik je, držeći se za ruke sa Kitom, rekao:

Foto AP

- Bilo je prilično potresno videti sve te Čarlijeve slike na ekranu. Ovo je naša prva turneja ikada koju sviramo bez njega. Toliko nam nedostaje, i na bini i van nje.

Zahvalivši se obožavaocima na podršci, "Stonsi" su pesmu Tumbling Dice posvetili Votsu, koga je za bubnjem zamenio Stiv Džordan. Iako se spekulisalo da će grupa svoj čuveni logo, crveni isplaženi jezik, ofarbati u crno kako bi se obeležila Votsova smrt, toga nije bilo. "Stonsi" će američku turneju završiti u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024