DEFINITIVNO ODLUČENO: Sabor trubača u Guči od 13. do 15. avgusta

V. I.

24. 05. 2021. u 15:42

DRAGAČEVSKI sabor trubača biće održan od 13. do 15. avgusta.

ДЕФИНИТИВНО ОДЛУЧЕНО: Сабор трубача у Гучи од 13. до 15. августа

Foto: Novosti

Ovo je definitivno odlučeno na sastanku novog Programskog saveta Sabora odbora, kome su prisustvovali književnik Matija Bećković, predsednik Matice srpske Dragan Stanić i predsednik Kulturne zajednice Srbije Živorad Žika Aleksić.


Organizatori najveće trubačke fešte na svetu imaju za cilj, kako naglašavaju, da Sabor vrate izvornim korenima. U tom smislu će, baš kao nekada, finalno takmičenje najboljih trubačkih orkestara biti održano poslednjeg dana Sabora, u nedelju u 15 časova. Toga dana će i “Večernje novosti” uručiti nagradu “Zlatnu trubu” trubaču koji će najbolje svirati po oceni žirija publike.

- Fokus je stavljen na izvornost Sabora trubača pa ćemo ove godine mnogo više pažnje posvetiti kulturnom sadržaju, izložbama, sajmu knjiga, turističkoj ponudi ovog kraja i naravno trubačkim orkestrima koji su osnov čitave manifestacije. Sabor ćemo otvoriti u petak podizanjem zastave kod Spomenika trubaču nakon čega će uslediti originalni deo programa. Trenutno dogovaramo izvođače u zabavnom delu Sabora, koji će, takođe biti u skladu sa pomenutim ciljevima ove tradicionalne trubačke manifestacije. Glavni sadržaji ponovo će biti na centralnoj pozornici na stadionu - rekao je Jovan Kovačević, direktor Centra za kulturu u Guči.

Prema nezvaničnim saznanjima, na spisku mogućih izvođača koji će nastupiti na glavnoj bini je orkestar Stanislava Biničkog. Takođe, na ovogodišnjem Saboru trubača trebalo bi da nastupi i Simfonijski orkestar RTS pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)