VLADA USVOJILA ODLUKU: Visina školarina u Srpskoj ostaje ista

R. S.

06. 05. 2021. u 12:54

VLADA Republike Srpske usvojila je na današnjoj sednici odluku o broju studenata koji se upisuju u prvu godinu studija u akademskoj 2021/22. godini na javnim visokoškolskim ustanovama, te odluku o visini školarine za redovne studente.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ: Висина школарина у Српској остаје иста

Foto: B.S.

- Školarine za sve studijske programe su određene na nivou iz prethodnog perioda. Visina školarina u Republici Srpskoj nije se menjala u poslednjih deset godina i prema svim raspoloživim podacima i analizama, školarine u Republici Srpskoj su daleko najniže u odnosu na naše okruženje - naveli su danas iz Vlade RS.

Ministarstvo je u najvećoj meri uvažilo predloge koje su dostavile javne visokoškolske ustanove. Ovom odlukom je predviđeno da plaćanja školarine budu oslobođeni svi redovni studenti koji su prvi put upisali prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija.

Plaćanja su oslobađene pojedine kategorije studenata  - deca poginulih i nestalih boraca Vojske RS, deca ratnih vojnih invalida, invalidi VRS, studenti sa invaliditetom, deca bez oba roditelja, te studenti iz porodica sa dva ili više studenata prvog ciklusa studija.

Kada je u pitanju predlog plana upisa, resorno ministarstvo je u većoj meri uvažilo predloge upisnih kvota koje su dostavile javne visokoškolske ustanove, te ih usaglasilo sa brojem studenata koji je odobren za upis u prethodnoj akademskoj godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)