SUĐENJE ZA UBISTVO NAVIJAČA DUŠKA SAVANOVIĆA: Đurđević priznao krivicu, presuda u petak

O. MATAVULj

04. 05. 2021. u 14:01

MILAN Đurđević (43) iz Laktaša u Okružnom sudu u Banjaluci priznao je krivicu po optužnici za pomaganje Daliboru Čamberu (47) nakon ubistva navijača FK "Borac" Duška Savanovića (24) i ranjavanja Alekse Babića (22) na benzinskoj pumpi "Nis" u Trnu.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НАВИЈАЧА ДУШКА САВАНОВИЋА: Ђурђевић признао кривицу, пресуда у петак

Foto: Novosti

Presuda će biti izrečena u petak, a postupak protiv njega je razdvojen u odnosu Čambera kome se suđenje nastavlja 19. maja.


Pre razdvajanja postupka roditelji ubijenog Duška, Miodrag i Vesna Savanović u sudnici su negodovali jer su smešteni da sede u zadnjem redu, odakle nisu mogli čuti predsednika sudskog veća Dragana Uletilovića.

Po najavi da će Đurđević priznati krivicu sudija je zamolio roditelje, kao i sve svedoke da nakratko izađu. Kada su se vraćali u sudnicu ožalošćena majka nije mogla da se suzdrži pa je, u prolazu pored Čambera, dobacila: "Ubico!".

Reagovao je sudija Uletilović pitajući da li je čuo nekakav komentar, upozoravajući da to neće tolerisati. Odgovorio mu je Miodrag Savanović: "Niste čuli ništa nepoznato!". Sudija ih je pozvao da se suzdrže od komentarisanja, navodeći da svi moraju imati poštovanja, pa je ožalošćeni otac uzvratio: "Vidim kako nas poštujete... Kao na pijaci!".
- Da vas više nisam čuo - odbrusio je Uletilović, ponavljajući da, bez obzira na situaciju u kojoj se nalaze, i roditelji moraju imati strpljenja. Potom im se i izvinuo.

Miodrag je dobacivao i Đurđevićevom braniocu Duški Bogojević, koja je izašla ispred sudnice da s njim porazgovara i situacija se smirila.

Nakon kraće pauze prihvaćeno je Đurđevićevo prizanje. U završnoj reči tužilac Aleksandar Simonović je istakao da dokazi potvrđuju da je on počinio krivično đelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog ela, tražeći da se kazni u skladu sa zakonom.
Duška Bogojević je istakla da njen klijent nije znao da je Čamber naoružan, pojašnjavajući da su na pumpu došli da kupe cigarete.

- Đurđević je u to uključen iz neopreznosti i neznanja da će do sukoba doći. Priznao je krivicu i u policiji ispričao kako se sve desilo. Razumem reakcije ožalošćenih roditelja i mi smo predlagali da se sklopi sporazum, da ne idemo u suđenje i ne izlažemo porodicu dodatnim traumama, ali za to nije bilo sluha druge strane - rekla je Bogojević.

Naglasila je da je činjenica da je Đurđević nakon zločina odvezao Čambera kući.
- To su momenti. U tom trenutku Čamber je i prema njemu okrenuo pištolj i rekao mu da ga vozi. I sam je bio ugrožen i nije znao kako će Čamber reagovati. On je porodičan čovek, otac dvoje dece. Iskreno se kaje i nije mogao sebi da dođe zbog toga što se desilo. Da je nekako mogao, sigurno bi sprečio zločin - istakla je Bogojević.
Đurđević je ponovo u sudnici izjavio saučešće porodici ubijenog, navodeći da se iskreno kaje zbog svega.


OPTUŽNICA
Zločin se dogodio 31. decembra prošle godien na pumpi "NIS petrol" u Trnu. U optužnici se navodi da je na parkingu došlo do sukoba i Čamber je izvukao pištolj i pucao u zadnji levi točak ”mercedesa” u koji su seli Savanović i Babić. Oni su pokušali da se udalje, ali ih je optuženi zaustavio. Babić je izašao iz vozila i Čamber mu je pucao u stopalo i krenuo za njim, ali ga je Savanović udario šakom i oborio. Iz ležećeg položaja Čamber je ispalio treći hitac u leđa Savanoviću nanevši mu prostrelnu ranu od koje je preminuo u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024