BESPLATAN PREVOZ RADNIM DANIMA: Od 1. marta uvedene povlastice za stanovnike severo-istočnog dela opštine Rudo

R. Milović

02. 03. 2021. u 07:13

STANOVNICI severo-istočnog dela opštine Rudo, od sela Milanovići, poznatijeg po mestu hvatanja đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića, do centra Rudog i nazad, svakodnevno će, od 1. marta, radnim danima, imati besplatan autobuski prevoz.

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ РАДНИМ ДАНИМА: Од 1. марта уведене повластице за становнике северо-источног дела општине Рудо

Foto R. M.

Time je izborno obećanje dato u novembru 2020. godine ispoštovao novi načelnik Rudog Dragoljub Bogdanović, stanovnik sela Mokronozi, u koje se vratio nakon penzionisanja u Vojsci Srbije.

- Građanima na besplatnu uslugu dajemo ovaj prevoz, sa polaskom u 6 sati iz Milanovića i povratkom u 15 časova iz Rudog. Ukoliko žele da nastave put ka Univerzitetskoj bolnici u Foči, polazak iz Rudog je, drugim autobusom, istog auto-prevoznika, u 8 časova sa povratkom iz Foče u Rudo, gde će ih čekati autobus za Milanoviće. Kartu će plaćati samo na relaciji Rudo - Foča - Rudo - kaže, za "Novosti", Bogdanović.

FUNKCIONERI

MEĐU putnicima na službu u Rudo, trebalo bi da dolaze i načelnik Bogdanović, njegov zamenik, pa predsednik i sekretar SO Rudo, opštinski menadžer...

Međutim, niko od njih juče na posao nije došao autobusom za čijim volanom je bio vlasnik i odbornik u SO Rudo Milovan Ćirović.

- Očekivao sam nekog od funkcionera, ali su na posao došli automobilima - kaže vozač Ćirović.

Troškovi besplatnog prevoza, u velikoj meri će se pokriti prestankom plaćanja prevoza odbornika na sednice SO Rudo, a od 17, njih 10 su sa "linije" Milanovići - Rudo. Toliko putnika svakodnevno u Rudo na posao dolazi u zgradu Opštine i drugih budžetskih ustanova, koji više neće moći naplaćivati troškove dolaska na posao. Zbog ovog besplatnog prevoza, bez nadoknade će ostati i odbornici koji mimo sednica Skupštine, učestvuju u radu 10-tak Komisija i Odbora, ali i članovi upravnih i nadzornih odbora u ustanovama budžetskih korisnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)