SPOT „PUT KOZAKA“ PRED KINEZIMA: Veliki uspeh muzičke porodice Perić iz Bijeljine

V. MITRIĆ

21. 02. 2021. u 19:32

NA ceremoniji povodom obeležavanja postojanja Kineske asocijacije akordeonista u Pekingu, na svečanom otvaranju prikazan je spot "Put Kozaka" desetogodišnjeg virtuoza harmonike Đorđa Perića iz Bijeljine kao i spot njegovog profesora magistra Slaviše Perića "Snovi stvaraju budućnost".

СПОТ „ПУТ КОЗАКА“ ПРЕД КИНЕЗИМА: Велики успех музичке породице Перић из Бијељине

Foto. V. Mitrić

Đorđe Perić je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo “jer svojim radom promoviše Republiku Srpsku i BiH u najmnogoljudnijoj zemlji sveta - Kini“.

Celokupan program je emitovan putem medijskih kuća i internet portala.

Profesor Slaviša Perić uputio je čestitke Kineskoj asocijaciji akordeonista i zahvalio na pozivu.

- Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti biti u prilici da odgovorimo na pozive i da učestvujemo na koncertima širom Kine promovišući naš rad i našu zemlju - rekao je Perić.

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predstavništvo kozaka u Srbiji, uručilo je Atamansku gramatu Đorđu Periću za istaknuti rad, i postignute rezultate na polju muzike, pokazanu virtuoznost pri izvođenju kompozicije "Put Kozaka", povodom koje je ovaj desetogodišnji virtuoz snimio spot. 

Gramatu je dodelio general major Slavoljub Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu