DODIK O ODLUCI CIK BIH: Ne mogu da ponište toliko izbora u Srpskoj koliko ćemo mi pobediti

S. M.

21. 01. 2021. u 15:57

ДОДИК О ОДЛУЦИ ЦИК БИХ: Не могу да пониште толико избора у Српској колико ћемо ми победити

Foto: RTRS

PREDSEDAVAJUĆI i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da poslednja odluka CIK BiH predstavlja čisti etnički inženjering.

Istakao je da je odluka CIK da se ponište izbori u Doboju i Srebrenici sramotna.

- Ona je usmerena protiv Republike Srpske, ali isto tako to je i priprema za naredne izbore. Žele da se oslabi SNSD. Sva srpska glasačka mesta u Srebrenici su poništena, a dva bošnjačka nisu. Ovde se radi o čistom inženjeringu. CIK je pod čistim upravljanjem stranaca,rekao je Dodik.

Poručio je da se ovo nije smelo dogoditi, te dodao da odluka CIK predstavlja ozbiljan presedan.

- Grad Doboj je krenuo u razvoj. Gradi se auto-put, bolnica, dvorana i sada neko to želi zaustaviti,naveo je Dodik, koji je i lider SNSD.

Dodik je izjavio da se ovde radi o jednoj sramotnoj koaliciji SDS i PDP, odnosno Mirka Šarovića i Branislava Borenovića.

- Ne mogu da ponište dovoljno izbora u Republici Srpskoj koliko ćemo mi pobediti. Tamo gde su Srbi pokušava se nametnuti da Srbi ne poštuju zakon. Ovo je direktno u funkciji političkog Sarajeva. Sva izborna prava u Doboju i Srebrenici su poništena. Mi ćemo se žaliti Sudu, mada je i to bezvezno, jer je to sve jedna struktura. SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje izbore 2022. godine,poručio je Dodik.

Podsećamo, Centralna izborna komisija BiH poništila je danas izbore u Srebenici i Doboju, koji su održani 15. novembra 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)