ZA NAGRADU - STAN! Desa ispraćena u penziju uz poklon koji će pamtiti dok je živa

B. MILOŠEVIĆ

15. 01. 2021. u 16:13

RETKE su situacije, posebno u privatnom sektoru, da su poslodavac i radnik u „velikoj ljubavi“.

ЗА НАГРАДУ - СТАН! Деса испраћена у пензију уз поклон који ће памтити док је жива

Foto: B. Milošević

Zaposleni večito nezadovoljni uslovima rada i primanjima, a nadređeni ubeđeni da radnici ne pružaju maksimum na svojim radnim mestima.

Da može i drugačije i da su zadovoljne obe strane,pokazuje gotovo neverovatan primer Građevinskog preduzeća iz Bijeljine „Tehnika inžinjerng“, koje je svojoj radnici, Desi Modraković ispraćajući je u penziju, poklonilo ni manje ni više nego - novi stan!

- Ovo nije poklon, ovo je nagrada za nesebičan i požrtvovan rad u proteklih osamnaest godina - kaže Mitar Gajić, vlasnik preduzeća. - Desa je bila stub naše firme i ja za pedeset godina,koliko radim u građevinarstvu,nisam imao radnika koji se tako odgovorno odnosio prema poslu, voleo preduzeće gotovo više od vlasnika. Znamo to svi zaposleni, ali to znaju i poslovni partneri i kupci stanova, koji nikada nisu imali reklamacije na Desin rad.

Dragana Gajić, direktor preduzeća, ističe da je Desa, pored savesnog rada, nesebično delila svoje znanje i iskustvo, kako sa rukovodstvom firme, tako i sa kupcima.

- Kad nešto zapne išli smo kod Dese po savet. Njen rad, toga smo svi svesni, vredeo je mnogo više od plate koju je primala - kaže Dragana.

Foto: B. Milošević

Desa Modraković kaže da je, iako srećna, ova vest o stanu za nju bila i pomalo stresna.

- Plakala sam kada su mi saopštili radosnu vest o nagradi, nisam mogla da verujem da se to može desiti u današnje vreme - priča uzbuđeno Desa. - Odlazim u zasluženu penziju srećna zbog spoznaje da požrtvovan i pošten rad kad-tad budu nagrađeni. Na svom radnom mestu uvek sam imala punu slobodu i odrešene ruke i radila sam onako kako najbolje znam i umem. Želela sam da budu zadovoljni i poslodavac i kupac, da nikoga ne zakinem, i drago mi je da ni jedni ni drugi nisu imali zamerki na moj rad. Tome je doprinela i zdrava atmosfera koja je uvek vladala u kolektivu, svaki radnik je bez sputavanja, mogao nesmetano da radi ono za šta je kvalifikovan, ali i svakog dana da nauči nešto novo. Želela sam javno da podelim sreću sa svima i pokažem da kod dobrog poslodavca i radnik postane dobar, cenjen i nagrađen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)