FOČANI NA NOGAMA DOČEKALI "STEFANJDAN": Organizovan prijem za predstavnike boračkih organizacija

R. Milović

09. 01. 2021. u 11:34

NAJAVU „Stefanjdana“ i Dana Republike Srpske u Foči su bakljadama, vatrometom i recitalom započele „Delije“ navijači „Crvene zvezde“, a pridružio im se i Darko Đogo profesor Bogoslovskog fakulteta u Foči, prigodnom besedom uz poruku da je Republika Srpska neprekidna Litija za odbranu svih srpskih svetinja.

ФОЧАНИ НА НОГАМА ДОЧЕКАЛИ СТЕФАЊДАН: Организован пријем за представнике борачких организација

Foto R.M.

Centar grada je ukrasila ikona arhanđela Stefana duga 30m i plakat sa likom blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija sa motivima Lovćenske kapele i Kosovskog božura.

Foto R.M.

 

Građani Foče su 9.janura položili vence na Spomen groblje Barakovac, posetili Muzej, a cveće postavili i na Centralni spomenik izgrađen u sećanje na 646 poginulih Fočaka u minulom ratu u BiH.

Foto R.M.

 

Načelnik opštine Milan Vukadinović je priredio prijem za predstavnike Boračke organizacije, RVI i porodica poginulih i nestalih boraca Foče.                         

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)